Kauneus

Hyvästit long bobille – nämä kaksi keskenään täysin erilaista polkkatukan tyyliä ovat nyt trendikkäät

Polkkatukka on klassikko, joka sopii kaikille. Kysyimme kampaajalta, millainen polkka on erityisen trendikäs vuonna 2022.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock

Klassinen polkkatukka on aina muodissa.

Polkkatukka on klassikko, joka sopii kaikille. Kysyimme kampaajalta, millainen polkka on erityisen trendikäs vuonna 2022.

Pixie cutin ohella polkkatukka on klassikkomalli, joka ei tunnu poistuvan muodista koskaan – mutta pienillä muutoksilla hiusmallin voi päivittää tähän päivään. Hiushuone Tunteen kampaaja Eva Forsman vinkkaa, mitä kannattaa ottaa huomioon, jos trendikäs polkkatukka houkuttelee vuonna 2022.

Hyvästit long bobille – tällainen polkkatukka jyrää vuonna 2022

Pitkään suosiossa ollut pidempi polkkamalli eli long bob on vihdoin saanut väistyä.

– Long bobin sijaan suosiossa ovat lyhyemmät polkkatukat. Pitkän polkan sijaan kallistutaan joko selvästi lyhyemmän tai pidemmän hiusmallin puoleen, Hiushuone Tunteen kampaaja Eva Forsman kertoo.

Oikea pituus kannattaa aina mallata yhdessä kampaajan kanssa, sillä kampaaja osaa katsoa, miten hiukset kasvavat.

– Hiusten kasvusuunta ja pyörteet voivat vaikuttaa siihen, millainen malli kannattaa valita. Luonnonvoimaa vastaan ei kannata lähteä taistelemaan, Eva huomauttaa.

Aiemmin oikeanlaista mittaa on haettu korostamaan perinteisesti ihanteelliseksi miellettyjä kasvonpiirteitä, mutta nyt tässäkin on havaittu muutosta.

– Itselle räätälöityä palvelua toivotaan yhä enemmän, mutta sen sijaan tyylejä ollaan valmiita kokeilemaan yhä vapaammin, myös perinteisten ”ohjeistusten” vastaisesti, Eva sanoo.

Mallia valitessa tulisi hiusten kasvusuunnan lisäksi ottaa huomioon hiusten tekstuuri ja elämäntyyli.

– Polkan saa sopimaan jokaiselle, mutta eri hiuslaatujen kohdalla täytyy ottaa eri asioita huomioon. Kiharaa ja suoraa hiuslaatua hoidetaan ja muotoillaan eri tavoilla. Jos taas haluaa nostaa hiukset kiinni aina treenatessa, täytyy muistaa, että lyhyttä polkkaa ei saa vedettyä tuttuun tapaan ponnarille, Eva muistuttaa.

Lue myös: Hiustrendit 2021: kerrostaminen ysärityyliin, niskaponnari, keskijakaus rennolla kädellä ja kiharoiden monta ilmettä

Tasaiseksi leikattu polkkatukka on varma valinta hentohiuksiselle, joka haluaa päästä hiustenlaitossa helpolla.

Kaksi ääripäätä korostuvat nyt leikkauksissa

Tällä hetkellä polkkatukassa korostuvat kaksi ääripäätä – pehmeän laineikas ja huoleton French bob sekä graafiset, tiukkaan malliin leikatut lyhyemmät polkkatukat. 90-luvun pehmeys ja kerrostaminen on alkanut näkyä myös polkkamitassa, vaikka sitä suositaan vielä enemmän pidemmissä hiuksissa.

– Luonnollisuus ja huolettomuus ovat nyt hiustyyleissä valttia. Etenkin French bob -tyylissä hiukset saavat olla vähän juuri heränneen näköiset. Saa näkyä laineita ja huolettomuutta, pehmeyttä ja kerroksia, Eva sanoo.

Toisena ääripäänä on lyhyt ja graafinen polkka, jossa on skarppi leikkaus.

– Graafinen polkka on usein lyhyempi ja tasamittainen, Eva täsmentää.

Mistä tietää, kannattaako omaa hiusta kerrostaa vai valita tasamittainen polkka? Eva kannustaa pohtimaan asiaa yhdessä kampaajan kanssa, mutta antaa myös pari ohjenuoraa.

– Jos omat hiukset ovat hennot eikä hiustenlaittoon jaksa juuri kuluttaa aikaa, tasamittainen latva on varma valinta. Jos hiuksia jaksaa laittaa, kerrostamisesta voi olla apua, ja sillä voi saada lisää tekstuuria, Eva vinkkaa.

polkkatukka 2022
Polkan saa sopimaan jokaiselle, mutta eri hiuslaatujen kohdalla täytyy ottaa eri asioita huomioon.

Otsatukalla vaihtelua ja kehykset kasvoille

Vaihtelua polkkaan haetaan tällä hetkellä paljon myös otsatukan avulla. Otsatukka on myös helppo tapa kehystää kasvoja.

– Etenkin French bobin kanssa on nyt nähty paljon verho-otsatukkaa. Se tuntuu olevan monille kevyempi ja turvallisempi siirtymä otsatukkaan, Eva sanoo.

Hän kuitenkin uskoo vastaisuudessa otsatukan kasvattavan suosiotaan.

– Uskon, että jatkossa nähdään taas enemmän Anna Wintour -tyylistä skarppia leikkausta sekä tasamittaista otsatukkaa, Eva sanoo.

Jos otsatukan leikkaamista pohtii, kannattaa ottaa käyttöön viikon harkinta-aika.

– Jos harkitset isompaa muutosta – olipa kyse otsatukasta tai latvojen mitasta – kannattaa tunnustella viikon verran, miltä ajatus tuntuu. Spontaani tyylimuutos voi muuten harmittaa jälkikäteen, Eva sanoo.

Muotoile polkkatukka näin – älä sorru tähän yleiseen mokaan

Luonnollinen ja huoleton polkkatukka on vuonna 2022 erityisen trendikäs, joten liiallinen hiusten laittaminen ja pyöröharjan kanssa taiteiltu pallomaisuus kannattaa unohtaa.

– Liian usein hiukset yritetään muotoilla hiuslakalla. Hiuslakka ei ratkaise muotoiluongelmia, vaan on viimeistelevä tuote. Volyymia ja massaa pitää hakea oikeilla tuotteilla, Eva muistuttaa.

Jos kaipaa lisää volyymia, lämpöharja tai ilmakiharrin voi auttaa pehmeää ja kuohkeaa lopputulosta etsiessä.

X