Kauneus

Oikein leikattuna lyhyt pixie-tyyli sopii lähes jokaiselle – Maria Veitolan luottokampaaja kertoo, mitä kannattaa ottaa huomioon mallia valitessa

Haaveiletko lyhyestä pixie-tukasta? Maria Veitolan luottokampaajana tunnettu Antti Haakana neuvoo, mitä lyhyestä hiusmallista haaveilevan kannattaa tietää ennen kuin istahtaa kampaajan penkkiin.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock, Niclas Mäkelä

Ajaton ja helppohoitoinen pixie cut -malli sopii oikein räätälöitynä lähes jokaiselle.

Haaveiletko lyhyestä pixie-tukasta? Maria Veitolan luottokampaajana tunnettu Antti Haakana neuvoo, mitä lyhyestä hiusmallista haaveilevan kannattaa tietää ennen kuin istahtaa kampaajan penkkiin.

Pixie cut on lyhyt, pään muotoa mukaileva hiusmalli, jonka esikuvina tunnetaan muun muassa Twiggy ja Mia Farrow. Ajaton hiusmalli sopii lähes jokaiselle, mutta muutama seikka on syytä ottaa huomioon ennen kuin antaa kampaajalle luvan tarttua saksiin.

Pään mittasuhteet, kasvojen muoto ja hiuslaatu vaikuttavat malliin

Jos lyhyttä hiusmallia vasta harkitsee, kannattaa sopivaa mallia lähteä etsimään yhdessä ammattilaisen kanssa. Konsultaatio lisää luottamusta asiakkaan ja kampaajan välille. Kun molemmat ovat samalla viivalla, voi isoonkin muodonmuutokseen heittäytyä huolettomammin.

– Pixie-malli sopii oikein leikattuna jokaiselle – mutta sen sijaan, että sama muotti sopisi kaikille, paras malli täytyy räätälöidä jokaiselle ja jokaisen elämäntyyliin sopivaksi, Konst-kampaamon perustaja ja Maria Veitolankin luottokampaajana tunnettu Antti Haakana sanoo.

Konsultaatiota tehdessä huomioidaan muun muassa asiakkaan pään mittasuhteet, kasvojen muoto sekä hiuslaatu – eli onko hiuslaatu esimerkiksi hento, luonnonkihara vai taipuisa. Pixie cut -leikkaus tarkoittaakin eri ihmisille hieman eri mittaa ja leikkaustyyliä. Esimerkiksi paksua hiusta usein kerrostetaan ja rikotaan hentoa enemmän.

Konsultaatiota voi kysyä kampaamosta, ja osa kampaamoista tarjoaa mahdollisuuden konsultaatiokäyntiin veloituksetta.

– Huolella tehty konsultaatio on sekä asiakkaan että kampaajan etu, Haakana painottaa.

pixie cut
Uutta hiusmallia suunnitellessa on hyvä huomioida muun muassa pään mittasuhteet, kasvojen muoto sekä hiuslaatu.

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa

Haakanalla on yksi tärkeä vinkki, johon jokaisen on helppo tarttua ennen kuin suuntaa kampaamon penkkiin.

– Ota mukaasi kuva hiusmallista, josta haaveilet. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja auttaa kampaajaa ymmärtämään mieltymyksiäsi paremmin, Haakana neuvoo.

Kuva antaa suuntaviivaa, mutta kampaajan kanssa arvioidaan ja mallataan lopullinen hiusmalli. Tässä Haakana kehottaa luottamaan kampaajan ammattitaitoon ja näkemykseen.

– Ei haittaa, vaikka kuvan henkilöllä olisi eri muotoiset kasvot tai erilainen hiuslaatu. Taitava kampaaja osaa kyllä sovittaa mallin juuri sinun kasvoillesi sopivaksi, Haakana kertoo.

Lue myös: Näiden julkkisnaisten kuvien kanssa tullaan nyt kampaajalle – he ovat suomalaiset ja ulkomaalaiset tukkaikonit

Maria Veitola on tunnettu lyhyestä hiustyylistään. Tässä tyylinäyte vuodelta 2018.

Pixie cut on helppo muotoilla – yllättävä kikka toimii

Lyhyt hiusmalli on helppohoitoinen.

– Oikein leikattuna pixie cut on maailman helpoin laittaa. Koska malli on leikattu omaa päänmuotoa mukaillen, hiusten voi antaa vaikka kuivua ja asettua paikoilleen itsestään, Haakana sanoo.

Paksumpaa hiusta voi muotoilla esimerkiksi hiusvoiteella, hennompaan tehoaa rakennesuihke. Hiuksia ei kuitenkaan kannata sortua laittamaan liikaa.

– Tällä hetkellä rento, hieman tuulen tuivertaman näköinen hiustyyli on tosi suosittu. Kokeile olla katsomatta peiliin, kun laitat hiuksiasi. Luultavasti yllätyt, kuinka hyvin se toimii, Haakana vinkkaa.

Lyhyiden hiusten leikkausväli on yleensä noin 5–7 viikkoa. Mitä enemmän hiusta on rikottu tai ohennettu leikkausvaiheessa, sitä nopeammin pixie kasvaa ulos mallistaan.

Lyhyeen tukkaan saa volyymia muotoilutuotteilla sekä föönin avulla.

Lyhyt pixie-malli on myös monipuolinen

Pixie cut on ajaton klassikko, mutta lyhyeenkin hiusmalliin on mahdollista saada vaihtelua pienillä muutoksilla ja yksityiskohdilla.

Tällä hetkellä hiusmalleissa suositaan huolettomuutta, eri pituisia otsahiuksia sekä Jane Fondalla 70-luvulla nähtyä ikonista mullet-kampausta, jossa takaosa on jätetty hiusten päälliosaa pidemmäksi.

Myös hiusväreissä luonnollisuus ja jopa pieni kotikutoisuus on suosiossa, eikä enää tavoitella samalla tavalla ”täydellisiä” värejä kuin vielä muutama vuosi sitten. Myös tiukka trendiajattelu on Haakanan mielestä mennyttä.

– Trendien jahtaamisen sijaan tänä päivänä korostetaan yksilöllisyyttä ja itselle räätälöityä tyyliä, Haakana sanoo.

Kampaus saa olla nyt huoleton, jopa tuulen tuivertaman näköinen. Rento tyyli sopii myös pidempiin malleihin.
X