Kauneus

Eikö hiusten laittamiseen tunnu olevan aikaa aamuisin? Testaa silloin papiljottikiharoita – katso ohjeet!

Jos hiusten kihartaminen tuntuu aamuisin työläältä, silloin papiljottikiharat voivat olla sinun juttusi. Papiljoteilla loihdit kampauksen, jossa on tuulahdus menneiden vuosikymmenten glamouria. Katso helpot ohjeet papiljottikampaukseen!

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock, Roosa Roivainen

Papiljoteilla hiukset kihartuvat ilman lämpöä.

Jos hiusten kihartaminen tuntuu aamuisin työläältä, silloin papiljottikiharat voivat olla sinun juttusi. Papiljoteilla loihdit kampauksen, jossa on tuulahdus menneiden vuosikymmenten glamouria. Katso helpot ohjeet papiljottikampaukseen!

Haluatko hiuksiin lisää tuuheutta ja luonnollista taipuisuutta? Tartu silloin papiljotteihin! Huolettomat papiljottikiharat syntyvät helposti itsestään eivätkä vaadi paljon työtä. Papiljottikiharat sopivat parhaiten arkiaamuihin tai päiviin, jolloin et jaksaa panostaa hiusten laittamiseen. Lopputuloksena on huolettomat kiharat, jossa on ripaus myös vintage-tyyliä.

Löydät kuvalliset vinkit kiharoiden tekemiseen alempaa. Mutta ennen kuin siirryt ohjeisiin, selvitä ensin, millaiset papiljotit sopivat parhaiten omalle hiustyypillesi. Oikeanlaisten papiljottien valitseminen on tärkeää, sillä vääränlainen kampausrulla vahingoittaa hiusta herkästi.

Helpot papiljottikiharat – näin onnistut

Papiljottikiharat eivät tarvitse paljon valmistelua. Tarvitset kiharoiden tekemiseen:

  • Papiljotit, jotka ovat kahta kokoa. Isommat rullat kiinnitetään hiusten takaosaan, pienemmät sopivat etuhiusten muotoilemiseen. Tässä tutoriaalissa on käytetty 12 tarrarullaa.
  • Muotoilutuotetta, kuten muotoiluvaahtoa tai kampaussuihketta, joka tekee kampauksesta kestävän.
  • Hiuslakkaa kiharoiden viimeistelyyn.

Tässä papiljottikiharoiden ohjeet vaihe vaiheelta:

1. Papiljotit voidaan rullata juuri pestyihin tai kuiviin hiuksiin. Aloita hiusten kihartaminen lisäämällä tukkaan ensiksi muotoilutuote ja anna tuotteen kuivahtaa.

2. Valitse isommat kampausrullat. Poimi hiuksista leveitä osioita ja kiinnitä papiljotit ensiksi hiusten takaosaan.

Papiljottikiharat on helppo kampaus.

Vinkki: Jos rullaat papiljotit pestyihin hiuksiin, anna hiusten kuivahtaa melkein kokonaan ennen kampausrullien kiinnittämistä. Näin kampauksesta tulee kestävämpi eivätkä hiukset vaurioidu.

3. Kun olet kiinnittänyt isot papiljotit, rullaa pienemmät papiljotit hiusten etuosaan. Muista, ettei lopputuloksen tarvitse olla täydellinen.

Vinkki: Saat tukkaan lisää kohotusta, kun rullaat papiljotin niin, että papiljotti on rullatessa hiusosion päällä. Hiusosio rullataan siis yläsuuntaan.

4. Papiljottien kiinnittämisen jälkeen anna hiusten asettua ainakin pari tuntia. Voit pitää papiljotit myös yön yli, ja kiharat ovat valmiit seuraavaksi aamuksi.

Vinkki: Jos hiukset tuntuvat kosteilta rullauksen jälkeen, papiljottirullia voi yrittää föönätä kuivaksi. Muista, että hiusten tulee jäähtyä, ennen kuin papiljotit rullataan auki.

Papiljottikiharat harjataan auki.

5. Kun papiljotit ovat olleet hiuksissa tarpeeksi pitkään, irrota papiljotit varovasti tukasta. Harjaa kiharat auki sormilla tai harvalla kammalla.

Vinkki: Saat kiharoihin kestävyyttä, kun suihkutat hiuksiin lakkaa ennen kuin otat papiljotit tukasta pois.

6. Viimeistele kampaus lakalla ja papiljottikiharat ovat valmiit!

Vinkki: Jos tarrapapiljottien jälki tuntuu liian pörröiseltä, kokeile hiusten kihartamiseen esimerkiksi samettirullia. 

Papiljottikiharoilla saat tukkaan tuuheutta ja elävyyttä.

Kiharat sukilla tai vessapaperilla – kokeile myös näitä kiharaniksejä

Papiljotit eivät ole ainoa tapa kihartaa hiuksia hellävaraisesti ilman lämpöä. Joskus hiusten muotoilu onnistuu arkipäivänkin esineillä. Annan toimittaja Janna Nousiainen testasi somen suositut kiharaniksit ja kokeili, miten yön yli -kiharat onnistuvat sukilla, vessapaperilla tai kylpytakin vyöllä! Lue tästä, miten testissä kävi.

X