Kauneus

Tämä vanha kauneusniksi tuo hiuksiin volyymia ja taipuisuutta ilman lämpöä – näin käytät papiljotteja oikein

Papiljotit ovat vanha kauneusniksi hiusten kihartamiseen. Ennen vanhaan papiljoteilla loihdittiin näyttäviä vintage-kampauksia, mutta yhtä hyvin papiljotit toimivat myös moderneissa kiharoissa. Näillä kampaajan vinkeillä loihdit itsellesi tuuheat papiljottikiharat!

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Papiljotit ovat hellävarainen ja edullinen keino muotoilla hiuksia.

Papiljotit ovat vanha kauneusniksi hiusten kihartamiseen. Ennen vanhaan papiljoteilla loihdittiin näyttäviä vintage-kampauksia, mutta yhtä hyvin papiljotit toimivat myös moderneissa kiharoissa. Näillä kampaajan vinkeillä loihdit itsellesi tuuheat papiljottikiharat!

Papiljotit tuovat hiuksiin volyymia ja taipuisuutta hellävaraisesti ilman turhaa rasitusta. Vaikka papiljottien käyttö on melko yksinkertaista, voi aloittelija tehdä siinä kuitenkin muutamia virheitä. Tuula Jääskeläinen A.K.A Luova -kampaamosta kertoo Annan haastattelussa, kuinka kampausrullien käyttö tulisi aloittaa.

Tarrat, lämpö- vai samettirullat? Valitse ensin hiustyypillesi sopivat papiljotit

Papiljottien käyttö aloitetaan valitsemalla kampausrulla, joka sopii parhaiten omalle hiukselle. Jääskeläisen mukaan papiljottien valinnassa tulisi ottaa huomioon muun muassa hiusten kunto.

Samettipintaiset papiljotit ja lämpörullat ovat hellävaraiset ja sopivat lähestulkoon jokaiselle hiustyypille. Tarrarullia  Jääskeläinen ei sen sijaan suosittelisi kaikille.

– Tarrarullat sopivat parhaiten vahvoille, käsittelemättömille hiuksille. Jos hiukset ovat hennot tai vaalennetut, en käyttäisi tarrarullia laisinkaan. Niillä voi saada hiuksiin vahinkoa aikaiseksi.

Kuvassa papiljotit.
Tarrarullat ovat helppoja käyttää, mutta eivät sovi hennoille ja hauraille hiuksille.

Lisäksi Jääskeläinen kehottaa hankkimaan erikokoisia papiljotteja hiusten kihartamiseen. Kotoa olisi hyvä löytyä ainakin kahta kokoa.

– Pidempään, tasapitkään tukkaan kannattaa valita papiljotit, jotka ovat isoimmasta päästä. Harvalla hiukset ovat kuitenkaan samanmittaisia eri puolella päätä. On hyvä, että pienempiä rullia on esimerkiksi niska-, sivu- ja otsahiuksia varten.

Lue myös: Eikö hiusten laittamiseen tunnu olevan aikaa aamuisin? Testaa silloin papiljottikiharoita – katso ohjeet!

Kampausrullien käyttö – näin saat papiljottikiharat kestämään

Sopivan papiljottityypin löydyttyä seuraava askel on hiusten kihartaminen. Kestävien papiljottikiharoiden salaisuus on hiusten valmistelussa.

Ennen kuin papiljotit rullataan hiuksiin, tukkaan kannattaa lisätä muotoilutuotetta. Jääskeläisen mukaan muotoilutuote silottaa, kiillottaa ja antaa hiukseen tukevuutta.

– Monesti muotoilutuote jätetään väliin, vaikka se antaa kampaukselle kestävyyttä. Papiljottien alla kannattaa käyttää suihkutettavaa tuotetta, joka kosteuttaa hiusta, mutta joka myös haihtuu nopeasti.

Kiharat kestävät paremmin myös, jos papiljotit kiinnitetään kuiviin hiuksiin.

– Jos hiuksissa on yhtään vesikosteutta, kestää todella kauan, että hiukset kuivuvat papiljottien kanssa. Märissä hiuksissa kiharat eivät kestä, vaan kampaus lässähtää nopeasti, Jääskeläinen kertoo.

Kuvassa lämpörullat.
Lämpörullat sopivat hennoille hiuksille ja kihartavat hiukset nopeasti.

Kuinka papiljotit rullataan oikein? Kampaajan vinkit

Kun hiukset on valmisteltu, papiljotit voidaan rullata hiuksiin. Näin onnistut rullauksessa askel askeleelta:

  1. Papiljottien käytössä vältä suoria ja selviä jakauksia kohdissa, mihin et niitä halua. Piikkikampa on hyvä väline hiusten jaotteluun. Tee piikkikammalla pientä siksakkia hiusosiota valitessa. Jakaukset saavat olla epämääräisiä. Näin lopputuloksesta tulee luonnollinen.
  2. Varmista, että hiusosiot, joihin olet papiljotteja kiinnittämässä, ovat kapeampia kuin itse kampausrulla. Jos hiusosio on liian leveä, hiuksia jää rullan ulkopuolelle eikä papiljottiin synny riittävän jämäkkää otetta.
  3. Jos haet kiharoihin kohotusta, rullaa hiukset ylijännitteisesti. Käännä silloin hiusosio kattoa kohti. Vie papiljotti hiusten latvaan ja rullaa papiljotti tyveen asti. Ylijännitteinen rullaus kannattaa tehdä vain kohtiin, joihin haluat volyymia. Muussa tapauksessa papiljotit voi rullata niin, että papiljotti jää rullatessa hiusosion alapuolelle.
  4. Tarvittaessa papiljottirullia voi kuivata föönillä, jos hiukset ovat olleet kosteat papiljotteja kiinnittäessä. Ennen kuin rullaat papiljotit pois hiuksista, anna hiusten jäähtyä viileiksi. Jos kiharrettuja hiuksia harjataan lämpimänä, kaikki ilmavuus ja taipuisuus häviävät.
  5. Kun olet purkanut rullat, suihkuttele hiukset ensiksi läpi kevyellä kampauslakalla. Anna lakan kuivahtaa ja harjaa kiharat sen jälkeen läpi. Näin kiharoista tulee kestävät.
X