Kauneus

Käytkö harvoin kampaajalla? Näillä ammattilaisen vinkeillä valitset hiustyylin, joka säilyy pitkään hyvännäköisenä

Käytkö kampaajalla harvakseltaan? Ei se mitään. Ammattilaisten vinkeillä valitset leikkauksen ja värin, jotka kestävät aikaa. Listasimme 10 ideaa, joilla pidennät kampaamokäyntien välejä.

Teksti:
Viivi Aaltovesi
Kuvat:
Istock

Balayage-värjätty pitkä polkka pysyy hyvänä ilman jatkuvia kampaajakäyntejä.

Käytkö kampaajalla harvakseltaan? Ei se mitään. Ammattilaisten vinkeillä valitset leikkauksen ja värin, jotka kestävät aikaa. Listasimme 10 ideaa, joilla pidennät kampaamokäyntien välejä.

Kampaajat Jenna Leinonen ja Emma Kama paljastavat, mitä kampaajalla kannattaa pyytää ja kotona muistaa, jos haluaa venyttää seuraavaa kampaajakäyntiä.

1. Polkka on varma valinta

Eri pituiset polkkatukat ovat ikimuodikkaita ja helppohoitoisia leikkauksia, jotka kasvavat pehmeästi ulos mallista. Emma Kama suosittelee suorahiuksisille tasamittaista polkkaa pienellä kerrostuksella ja luonnonkiharaan tukkaan ronskimpaakin kerrostusta.

Kerrostettu polkka kasvaa pehmeästi pois mallistaan.

2. Surffitukka ei stressaa

Polkan lisäksi myös rento surffitukka on klassikko, joka ei hevin kasva ulos mallistaan. Voimakkaasti kerrostettu, ilmava ja rikottu leikkaus on parhaimmillaan laineikkaassa tukassa.

Surffitukkainen iloinen nainen
Rento, rikottu leikkaus ja ilmavan sotkuinen stailaus ovat varma resepti hiustenleikkuuta välttelevälle.

3. Otsatukka onnistuu – tietyllä mallilla

Leinonen ja Kama ovat yhtä mieltä siitä, että otsatukka on vaihtoehto, vaikka kampaajalla ei juoksisi yhtenään. Mitä tahansa 0tsista ei kuitenkaan kannata leikkauttaa: paras valinta pitkää huoltoväliä tavoittelevalle on pitkä, hieman epätasainen verho-otsatukka. Verho-otsis kääntyy nätisti kehystämään kasvoja ylipitkänäkin.

– Rikottu, epäsiisti otsatukka toimii, sliipattu ei. Kasvavan otsatukan voi pitää sivuotsiksena tai vaikka keskijakauksella, Kama vinkkaa.

Otsatukkainen nainen
Pitkä verho-otsatukka kehystää kasvot ja kasvaa nätisti pois.

4. Pitkä pysyy kuosissa

Mitä lyhyempi leikkaus, sen useammin on asiaa kampaajalle. Esimerkiksi korvat paljaaksi jättävä, niskasta ihan lyhyt pixie-leikkaus vaatii paljon ylläpitoa.

– Kaikenlaisia lyhyitä leikkauksia, kuten pixietä, pitää käydä koko ajan siistimässä. Pixiessä pienikin kasvu näyttää aikamoiselta, Leinonen sanoo.

Jos lyhyen tukan kanssa aikoo sinnitellä pitkään poissa kampaajalta, saksilla leikattu malli on Kaman mukaan armollisempi kuin koneella leikattu.

5. Luonnollinen väri säilyy

Yllätys, yllätys: villit neonvärit ovat hankalampia ylläpitää kuin lähellä hiusten omaa väriä olevat sävyt. Hiusten tummuusasteen lisäksi kannattaa huomioida, onko hiusten sävy luonnostaan viileä vai lämmin.

– Jos asiakkaalla on paljon puna- tai keltapigmenttiä hiuksissa, eli luonnostaan lämmin hius, kylmä sävy ei pysy pitkään, Emma Kama toteaa.

Viileiden sävyjen pysymistä hankaloittavat myös aiemmat lämpimänsävyiset värjäykset. Esimerkiksi aiempi kuparinruskea voi puskea esiin myöhemmin tehdyn viileän ruskean värin alta.

6. Raidat toimivat aina

Raidat antavat tunnetusti tyvikasvun paremmin anteeksi kuin koko pään värjäys. Erityisesti viime vuosina suosituksi noussut balayage-tekniikka, eli raitojen maalaus vapaalla kädellä, on hyvä idea pitkää huoltoväliä tavoittelevalle.

– Jos ei käy säännöllisesti kampaajalla, balayage-värjäyksellä pärjää pitkään. Se kasvaa tosi luonnollisesti pois, Kama lupaa.

Balayage-värjätyt hiukset
Raidat, varsinkin vapaalla kädellä maalatut, eivät jätä hiusten kasvaessa selkeää tyvikasvua.

7. Sävyä saa tukkapesullakin

Tyvikasvulle on vaikea panna kampoihin, mutta hiusten sävy säilyy hopeashampoiden ja sävyttävien hoitoaineiden ansiosta hyvin kotonakin. Leinonen kertoo suosittelevansa omille asiakkailleen sävyttävien hiusnaamioiden käyttöä. Kotona laitettavia kestovärejä hän sen sijaan kehottaa välttämään, koska kotivärjäyksiä on hankalampi korjata, kun seuraava kampaajakäynti joskus koittaa.

Kiharahiuksinen ihminen merimaisemassa.
Pitkä, luonnonkihara tukka ei kaipaa jatkuvaa kampaajalla käymistä. Sävyttävä hoitoaine auttaa pitämään värin eloisana.

8. Kuivasampoo on kaveri

Hoito- ja muotoilutuotteiden rooli korostuu, kun väri ja leikkaus eivät enää ole vasta tehdyt. Sekä Kama että Leinonen suosittelevat kuivasampoota. Se tekee tukasta taas ilmavan ja hyvännäköisen. Markkinoilla on myös värillisiä kuivasampoita, jotka auttavat jemmaamaan tyvikasvun.

Lue myös: Kohottaa tyveä, tuuheuttaa ponnaria ja korostaa kiharoita – näiden kaikkien syiden takia rakastamme kuivasampoota

9. Lettikampaus hämää ja kihartaa

Rento lettikampaus saa ylikasvaneen leikkauksen ja värin näyttämään taas raikkaalta. Jos omien letitystaitojen tulos ei kestä päivänvaloa, voi lettejä käyttää myös kiharakampauksen tekoon: tee hiukan kosteaan tukkaan illalla kolmesta neljään lettiä, ja aamulla kihara- tai lainekampaus on valmis.

Lettipäinen ihminen urheiluvaatteissa.
Letit nostavat hauskasti esiin hiusten eri sävyt – ja jopa tyvikasvun.

10. Huolenpito palkitsee

– Kun hius on hyvässä kunnossa, värikin kestää paremmin, Leinonen sanoo.

Tukan hellävarainen kohtelu, lämpökäsittelyjen välttäminen ja itselle sopivien hoitotuotteiden käyttäminen siis kannattavat.

X