Reseptit

Palsternakkatikut ja sinappidippi

Palsternakat ovat nyt parhaimmillaan. Tarjoa paahdettuja palsternakkatikkuja lisäkkeenä tai alkupalana dippikastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 isoa palsternakkaa
  • vettä, suolaa

Pinnalle

  • 2–3 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 1 dl panko- tai tavallisia korppujauhoja
  • rypsiöljyä
  • sormisuolaa

dippi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1/2 dl ranskalaista sinappia
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

1. Kuori palsternakat ja keitä ne puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja leikkaa palsternakat tikuiksi.

2. Sivele tikut hunajalla ja kääntele korppujauho-juustoseoksessa. Pane tikut uunipellille ja valuta pinnalle öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa kerran kääntäen noin 30 minuuttia tai kunnes tikut ovat kauniisti paahtuneet. Ripottele valmiiden tikkujen päälle sormisuolaa.

3. Sekoita dippi majoneesista, kermaviilistä, sinapista ja hunajasta.

Lue lisää palsternakasta ja kokeile herkullisia reseptejä:

Palsternakkakeitto ja curryllä maustetut palsternakkalastut
Palsternakka-päärynäsalaatti
Kotiliesi.fi: Palsternakkavuoka

X