Palsternakkatikut ja sinappidippi
Palsternakat ovat nyt parhaimmillaan. Tarjoa paahdettuja palsternakkatikkuja lisäkkeenä tai alkupalana dippikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 2 isoa palsternakkaa
- vettä, suolaa
Pinnalle
- 2–3 rkl juoksevaa hunajaa
- 1 dl parmesaaniraastetta
- 1 dl panko- tai tavallisia korppujauhoja
- rypsiöljyä
- sormisuolaa
dippi
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- 1/2 dl ranskalaista sinappia
- 1 tl hunajaa
Valmistusohje
1. Kuori palsternakat ja keitä ne puolikypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä ja leikkaa palsternakat tikuiksi.
2. Sivele tikut hunajalla ja kääntele korppujauho-juustoseoksessa. Pane tikut uunipellille ja valuta pinnalle öljyä. Paahda 200-asteisessa uunissa kerran kääntäen noin 30 minuuttia tai kunnes tikut ovat kauniisti paahtuneet. Ripottele valmiiden tikkujen päälle sormisuolaa.
3. Sekoita dippi majoneesista, kermaviilistä, sinapista ja hunajasta.
Lue lisää palsternakasta ja kokeile herkullisia reseptejä:
Palsternakkakeitto ja curryllä maustetut palsternakkalastut
Palsternakka-päärynäsalaatti
Kotiliesi.fi: Palsternakkavuoka
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous