Reseptit

Pannuleipä parmesaanilla

Pannuleipä parmesaanilla on helppo tehdä, mutta jotta siitä tulee mehevä ja kuohkea, muista antaa sen kohota kaksi kertaa. Täytteitä voit varioida maun mukaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pannuleipä parmesaanilla

  • 5 dl vettä
  • 1 pss (11 g) kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • n. 9 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Pinnalle

  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 125 g minimozzarellajuustopalloja
  • 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
  • 1/2 tl sormisuolaa

Valmistusohje

1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Lisää sokeri ja suola.

2. Lisää joukkoon puuhaarukalla sekoittaen parmesaani sekä puolet jauhoista ja jatka sitten jauhojen alustamista taikinaan käsin.

3. Lisää loppuvaiheessa öljy ja lisää tarvittaessa jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä, mutta on vielä hyvin pehmeää. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

4. Kumoa taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja kohota jälleen liinan alla noin 30 minuuttia.

5. Painele kohonneen leivän pinnalle kirsikkatomaatteja ja ripottele päälle vähän sormisuolaa.

6. Paista 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia.

7. Puolita kirsikkatomaatit ja minimozzarellat. Laita ne kulhoon ja kääntele joukkoon basilika, öljy ja ripaus suolaa.

8. Tarjoa pannuleipä parmesaanilla keiton ja tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa.

Katso myös: Italialainen pannuleipä

Katso myös Kotiliesi.fi: Rosmariinifocaccia

X