Reseptit

Paprika-tomaattikeitto

Paprika-tomaattikeitto tehdään paahdetuista paprikoista ja tölkkitomaateista. Maku viimestellään inkiväärillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paprika-tomaattikeitto

  • 3 punaista paprikaa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tlk (400 g) säilyketomaatteja
  • 5 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • n. 2 cm:n pala inkivääriä
  • 1 rkl balsamicoetikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Pinnalle

  • paksua jogurttia tai kermaviiliä
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Laita paprikat uunivuokaan kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita 200-asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä sinne tänne.

2. Hienonna sipulit. Kuullota paprikajauhetta ja sipuleita oliiviöljyssä kattilassa hetki. Lisää säilyketomaatit ja vesi. Murenna sekaan kasvisliemikuutio. Hienonna inkivääri, paloittele paprikat ja lisää ne keittoon. Anna keiton kiehua 15 minuuttia.

3. Lisää viinietikka ja mausteet. Jauha keitto sileäksi sauvase- koittimella. Tarkista maku ja kuumenna keitto. Viimeistele paprika-tomaattikeitto persiljalla ja nokareella jogurttia tai kermaviiliä.

Vinkki! Voit korvata paprika-tomaattikeiton purkkitomaatit hieman ylikypsillä tuoretomaateilla. Halkaise 5–6 tomaattia (noin 500 grammaa) ja paahda ne grillivastusten alla paprikoiden kanssa. Valmista keitto muuten ohjeen mukaan.

Katso myös: Täyteläinen tomaattikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Paahdettu tomaattikeitto

X