papumunakaspannu
Mehevä ja täyttävä uunimunakas valmistuu nopeasti ja pelastaa nälkäkiukulta, kunhan muistat sulattaa pakastepavut ajoissa.
Reseptit

Papumunakaspannu

Mehevä ja täyttävä uunimunakas valmistuu nopeasti ja pelastaa nälkäkiukulta, kunhan muistat sulattaa pakastepavut ajoissa.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: MIRVA KAKKO/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g pakastesoijapapuja
  • 6 kananmunaa
  • 100 g yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia

Vuoan Voiteluun

  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 5 dl salaattisekoitusta, rapeita ituja tai babypinaattia
  • 1/3 tuorekurkkua

Valmistusohje

1. Sulata soijapapuja noin tunti huoneenlämmössä tai 3–4 tuntia jääkaapissa. Voit pikasulattaa pa­vut myös siivilässä huuhtelemal­la niitä kylmällä vedellä.

2. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto ja suola. Voitele uuni­vuoka tai valurautapannu (hal­kaisija noin 15 cm) öljyllä. Kaada munakasmassa pannulle. Lisää pavut ja fetajuusto. Revi päälle aurinkokuivattuja tomaatteja.

3. Kypsennä 200­asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes munakasmassa tuntuu kiinteäl­tä. Levitä päälle huuhdottua sa­laattisekoitusta ja viipaloitua tuo­rekurkkua.

Mehevät munakkaat teet myös näillä ohjeilla:

proteiinimunakas

Proteiinimunakas

parsakaalifrittata

Parsakaalifrittata

uunimunakas kahdelle

Uunimunakas kahdelle

Kotiliesi.fi: Italialainen munakas

X