Reseptit

Papumunakaspannu

Mehevä ja täyttävä uunimunakas valmistuu nopeasti ja pelastaa nälkäkiukulta, kunhan muistat sulattaa pakastepavut ajoissa.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Mehevä ja täyttävä uunimunakas valmistuu nopeasti ja pelastaa nälkäkiukulta, kunhan muistat sulattaa pakastepavut ajoissa.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g pakastesoijapapuja
  • 6 kananmunaa
  • 100 g yrteillä maustettua tuorejuustoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 100 g fetajuustoa
  • 6 aurinkokuivattua tomaattia

Vuoan Voiteluun

  • 1 rkl oliiviöljyä

Lisäksi

  • 5 dl salaattisekoitusta, rapeita ituja tai babypinaattia
  • 1/3 tuorekurkkua

Valmistusohje

1. Sulata soijapapuja noin tunti huoneenlämmössä tai 3–4 tuntia jääkaapissa. Voit pikasulattaa pa­vut myös siivilässä huuhtelemal­la niitä kylmällä vedellä.

2. Sekoita kulhossa kananmunat, tuorejuusto ja suola. Voitele uuni­vuoka tai valurautapannu (hal­kaisija noin 15 cm) öljyllä. Kaada munakasmassa pannulle. Lisää pavut ja fetajuusto. Revi päälle aurinkokuivattuja tomaatteja.

3. Kypsennä 200­asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes munakasmassa tuntuu kiinteäl­tä. Levitä päälle huuhdottua sa­laattisekoitusta ja viipaloitua tuo­rekurkkua.

Mehevät munakkaat teet myös näillä ohjeilla:

proteiinimunakas

Proteiinimunakas

parsakaalifrittata

Parsakaalifrittata

uunimunakas kahdelle

Uunimunakas kahdelle

Kotiliesi.fi: Italialainen munakas

X