Reseptit

Perunasosevuoka

8.5.2012 Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g jauhoisia perunoita
20 g voita
1 dl maitoa
suolaa
(ripaus kurkumaa)
2 porkkanaa
1 iso sipuli
100 g pinaattia
öljyä
1 rkl mietoa currytahnaa (Rajah)

Pinnalle

mantelilastuja

Valmistusohje

1. Keitä ja survo perunat. Lisää maito ja voi, mausta suolalla. Jos haluat muusista kauniin keltaista, mausta se ripauksella kurkumaa.

2. Raasta porkkanat, silppua sipuli. Jos käytät tuoretta pinaattia, ryöppää se. Sulata pakastepinaatti. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Lisää sipuli ja porkkanaraaste. Kuumenna hetki, lisää currytahna ja pinaatti sekä tilkka vettä. Anna seoksen hautua hetki.

3. Pane puolet muusista uunivuokaan, levitä päälle porkkanaseos ja loput perunamuusista. Painele pintaan mantelilastuja ja lisää halutessasi vielä muutamia voinokareita.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (1)

Helppo arkinen perunasosevuoka valmistuu muutamassa tunnissa.

Kuoritaan perunat ja keitetään ja soseutetaan keittoveteen. Suositellaan jauhoisia perunoita.
Annetaan soseen jäähtyä huolellisesti alle 80 asteiseksi. Kun sose on jäähtynyt noin 75-78 asteiseksi soseeseen lisätään ruisjauho tai vehnäjauho.
Annetaan soseen vetäytyä 75 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Vetäytyessä soseen ”suutuntuma” pehmenee.

Vetäytyneeseen soseeseen lisätään suola, voi ja maitoa niin että se on sakeaa velliä tai notkeaa puuroa. Sose laitetaan paistovuokiin. Pinnalle voi ripotella korppujauhoa ja voinokareita. Soseen voi maustaa jos haluaa. Monien mielestä arkinen perunasosevuoka on parasta maustamatta.

Arkista perunasosevuokaa paistetaan noin 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.




0



0

Helppo arkinen perunasosevuoka valmistuu muutamassa tunnissa.

Kuoritaan perunat ja keitetään ja soseutetaan keittoveteen. Suositellaan jauhoisia perunoita.
Annetaan soseen jäähtyä huolellisesti alle 80 asteiseksi. Kun sose on jäähtynyt noin 75-78 asteiseksi soseeseen lisätään ruisjauho tai vehnäjauho.
Annetaan soseen vetäytyä 75 asteisessa uunissa 3-4 tuntia. Vetäytyessä soseen ”suutuntuma” pehmenee.

Vetäytyneeseen soseeseen lisätään suola, voi ja maitoa niin että se on sakeaa velliä tai notkeaa puuroa. Sose laitetaan paistovuokiin. Pinnalle voi ripotella korppujauhoa ja voinokareita. Soseen voi maustaa jos haluaa. Monien mielestä arkinen perunasosevuoka on parasta maustamatta.

Arkista perunasosevuokaa paistetaan noin 150 asteisessa uunissa noin 2 tuntia.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme