
Pikamunkit
Pikamunkit pelastavat, kun munkinhimo iskee. Tällä reseptillä loihdit pinnalta rapeat, sisältä pehmeät ja ihanan sokeriset vappumunkit alta aikayksikön!
Pienet pikamunkit valmistuvat yli 30 minuutissa.
Ainekset
Pikamunkit
- 5 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1 ripaus mineraalisuolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kardemummaa
- 2 ½ dl maitoa
- 2 munaa
- 50 g sulatettua margariinia tai voita
kypsentämiseen:
- öljyä
pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
Pikamunkit tehdään näin:
Pikamunkit syntyvät vikkelästi.
1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää maito, munat ja sulatettu rasva. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.
2. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Nosta munkkitaikinasta kahden lusikan avulla nokareita öljyyn. Kypsennä pikamunkit vaaleanruskeiksi.
3. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele kuumat munkit sokerissa.
4. Nauti munkit siman kanssa.
Vihje: Kokeile öljyn kuumuutta ennen kuin aloitat munkkien paistamisen. Käytä lämpömittaria tai lisää öljyyn pieni leipäpala. Öljy on sopivaa, kun mittari näyttää 180 °C tai kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Tippaleivät ja rosetit paistuvat vappuna – näin teet herkut itse, katso kuvalliset ohjeet!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous