Reseptit

Pikamunkit

Pikamunkit pelastavat, kun munkinhimo iskee. Tällä reseptillä loihdit pinnalta rapeat, sisältä pehmeät ja ihanan sokeriset vappumunkit alta aikayksikön!

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Pienet pikamunkit valmistuvat yli 30 minuutissa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pikamunkit

  • 5 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 1 ripaus mineraalisuolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kardemummaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • 2 munaa
  • 50 g sulatettua margariinia tai voita

kypsentämiseen:

  • öljyä

pinnalle:

  • sokeria

Valmistusohje

Pikamunkit leivotaan näin helposti:

1. Sekoita keskenään kuivat aineet. Lisää maito, munat ja sulatettu rasva. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

2. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa kattilassa. Nosta munkkitaikinasta kahden lusikan avulla nokareita öljyyn. Kypsennä pikamunkit vaaleanruskeiksi.

3. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele kuumat munkit sokerissa.

4. Nauti pikamunkit siman kanssa.

Vihje: Kokeile öljyn kuumuutta ennen kuin aloitat munkkien paistamisen. Käytä lämpömittaria tai lisää öljyyn pieni leipäpala. Öljy on sopivaa, kun mittari näyttää 180 °C tai kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.

Katso myös: Vapun helpoin herkku! Nämä donitsit osaisi jopa Homer Simpson tehdä – sitruunadonitsit valmistuvat uunissa 12 minuutissa

Katso myös Kotiliesi.fi:  Tippaleivät ja rosetit paistuvat vappuna – näin teet herkut itse, katso kuvalliset ohjeet!

X