Reseptit

Pinaatti-päärynä-saksanpähkinäpizza

Nämä pikkupizzat ovat oikeita herkkupaloja. Päärynä, pähkinät ja sinihomejuusto ovat suloinen makean ja suolaisen yhdistelmä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1/2 annosta pizzataikinaa

Täyte

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl tuoretta basilikaa
  • 1 tl chililastuja/rouhetta
  • ripaus suolaa
  • 1/2–3/4 dl oliiviöljyä
  • 50 g tuoretta babypinaattia
  • 2 päärynää viipaleina
  • 50 g saksanpähkinöitä rouhittuina
  • 75 g sinihomejuustoa muruina

Valmistusohje

1. Jaa puolikas taikina 8–10 pieneen palaan ja anna levähtää. Kauli tai painele palat ohuiksi pizzapohjiksi uunipellille.

2. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika. Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, basilika, chili, suola ja oliiviöljy.

3. Sipaise pizzapohjat öljyllä, ja levitä päälle babypinaattia, päärynäviipaleita, saksanpähkinää ja sinihomejuustoa.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

Katso myös:
Päärynä-sinihomejuustorulla, Ruoka.fi
Taiteilijan salaatti  — saksanpähkinää ja sinihomejuustoa, Ruoka.fi
Päärynä-sinihomejuustopiirakka, Kotiliesi.fi

X