Reseptit

Pinjansiemenlastut

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g pinjansiemeniä
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
  • 50 g sulatettua voita tai juokseva margariinia
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl maitoa
  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta

Valmistusohje

1. Jätä puolet pinjansiemenistä kokonaisiksi, rouhi loput. Pane kaikki ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi samalla sekoittaen. Anna seoksen kiehua hetki.

2. Nostele taikina teelusikalla kokkareiksi leivinpaperilla peitetylle pelille. Jätä tarpeeksi tilaa kokkareiden väliin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 5–6 minuuttia.

3. Jäähdytä pellin päällä.

X