piparkakkujäädyke
Piparkakuilla maustettu jäädyke on jouluaterialle täydellinen lopetus.
Reseptit

Piparkakkujäädyke

Kermaista jäädykettä ja makean mausteisia piparkakkuja, ei huono!
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piparkakkujäädyke

  • 2 valkuaista
  • 2 keltuaista
  • 100 g tomusokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 100 g murskattuja piparkakkuja

Valmistusohje

Piparkakkujäädyke valmistuu helposti näin:

1. Vaahdota ensin valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri eri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota viimeiseksi kerma.

2. Murskaa piparkakut esimerkiksi muovipussissa kaulimella painelemalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada jäädykemassa kakku- tai jäädykevuokaan. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

3. Ota piparkakkujäädyke huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Jäädyke maistuu jouluaaton jälkiruokana esimerkiksi puolukkakastikkeen kanssa.

Saatat pitää myös kirpeänraikkaasta puolukkajäädykkeestä, mustaherukka-halvajäädykkeestä tai raidallisesta marjajäädykkeestä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään luumujäädyke helposti

X