Reseptit

Possua Vindaloo-kastikkeessa

25.2.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Vindaloo-kastike on Goaa aina 1960-luvulle asti hallinneiden portugalilaisten siirtomaaherrojen keksimä ruoka. Mausteiden lisäksi makua kastikkeeseen antavat etikka ja valkosipuli. Tässä versiossa on käytetty valmista biryanimaustetahnaa, jota myydään aasialaisissa ruokakaupoissa.

Ainekset

600–700 g possun sisäfileetä
2 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
2 rkl tomaattipyreetä
4 rkl öljyä
1 tl chilihiutaleita
1/2 tl jauhettua neilikkaa
1 kanelitanko
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 1/2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
2 sipulia
2 isoa tomaattia
3 dl lihalientä
2 tl tummaa sokeria
2–3 rkl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 limetin mehu

Valmistusohje

1. Poista fileestä kalvot ja leikkaa possunliha viipaleiksi tai isoiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta inkivääri. Sekoita valkosipuli ja inkivääri tomaattipyreeseen, lisää puolet öljystä eli 2 rkl. Lisää joukkoon kuivat mausteet. Kääntele maustetahna possupalojen sekaan. Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

2. Hienonna sipulit. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen 5 sekunniksi ja vedä kuoret pois. Poista tomaateista kannat ja hienonna hedelmäliha. Ruskista maustuneet lihapalat vokissa parissa erässä. Kuumenna 2 rkl öljyä, kuullota sipuli-tomaattiseosta pannulla 5 minuuttia. Lisää lihaliemi, sokeri ja valkoviinietikka. Anna liemen kiehua hieman kokoon.

3. Lisää paistetut lihapalat liemeen, lisää suola. Hauduta ruokaa hiljalleen parikymmentä minuuttia. Lisää lopuksi limettimehu. Kuumenna ja ripottele pinnalle paistettuja valkosipuliviipaleita ja korianteria. Tarjoa lisäksi riisiä ja maustamatonta jogurttia.

Katso myös:
Makeaa seesamopossua, Ruoka.fi
Grillattu porsaanfilee ja kasviscouscous, Ruoka.fi
Linssi-porsaspata, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *