Reseptit

Pozole Verde – Meksikolainen vihreä kanakeitto

Aah, miten täydellinen keitto! Tulinen liemi, jossa on riivittyä kanaa ja päällä reilusti raikkaita lisukkeita.

Teksti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1,4 l kanalientä
  • 4 maissikanan rintafilettä luineen ja nahkoineen

Maustetahna

  • 1 vihreä paprika
  • 2 punaista tomaattia
  • 1/2 sipuli
  • 1 jalopeno
  • 1 poblano-paprika (chilipaprika)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1 rkl tuoretta oreganoa
  • 3 dl maissia
  • 1/2–1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Lisukkeeksi

  • amerikansalaattia
  • retiisiä
  • sipulia
  • avokadoa
  • ranskankermaa tai smetanaa
  • nachoja
  • limettiä

Valmistusohje

1. Kiehauta kanaliemi isossa kattilassa. Lisää broilerit nahkapuoli alaspäin, kun liemi kiehuu. Keitä broilereita 30 minuuttia. Nosta broilerit pois liemestä, säästä liemi.

2. Laita tehosekoittimeen halkaistu ja paloiteltu paprika, paloitellut tomaatit ja sipuli, jalopenot ja poblano-paprika, valkosipulinkynnet, korianteri ja oregano. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää 1/2 dl kanalientä ja sekoita.

3. Paista tahnaa öljytyllä pannulla noin 10 minuuttia, tahnaan saa tulla vähän väriä. Lisää joukkoon maissit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada maustetahna kattilaan, jossa on kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.

4. Irrota kanoista nahat ja luu ja riivi käsin paloiksi. Laita kanapalat kuumaan keittoon. Lusikoi keittoa syviin keittokulhoihin. Tarjoa lisukkeena suikaloitua amerikansalaattia, retiisiviipaleita, hienonnettua sipulia, avokadolohkoja, ranskankermaa ja nachoja. Purista päälle limetin mehua.

Katso myös:

Meksikonkanaa ja kikhernesalaattia, Ruoka.fi
Broilerifajita, Ruoka.fi
Aves con chiles (Lintua chilin kera), Kotiliesi.fi

X