Pozole Verde – Meksikolainen vihreä kanakeitto
Aah, miten täydellinen keitto! Tulinen liemi, jossa on riivittyä kanaa ja päällä reilusti raikkaita lisukkeita.
Ainekset
- 1,4 l kanalientä
- 4 maissikanan rintafilettä luineen ja nahkoineen
Maustetahna
- 1 vihreä paprika
- 2 punaista tomaattia
- 1/2 sipuli
- 1 jalopeno
- 1 poblano-paprika (chilipaprika)
- 4 valkosipulinkynttä
- 1/2 ruukkua korianteria
- 1 rkl tuoretta oreganoa
- 3 dl maissia
- 1/2–1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Lisukkeeksi
- amerikansalaattia
- retiisiä
- sipulia
- avokadoa
- ranskankermaa tai smetanaa
- nachoja
- limettiä
Valmistusohje
1. Kiehauta kanaliemi isossa kattilassa. Lisää broilerit nahkapuoli alaspäin, kun liemi kiehuu. Keitä broilereita 30 minuuttia. Nosta broilerit pois liemestä, säästä liemi.
2. Laita tehosekoittimeen halkaistu ja paloiteltu paprika, paloitellut tomaatit ja sipuli, jalopenot ja poblano-paprika, valkosipulinkynnet, korianteri ja oregano. Aja tasaiseksi tahnaksi. Lisää 1/2 dl kanalientä ja sekoita.
3. Paista tahnaa öljytyllä pannulla noin 10 minuuttia, tahnaan saa tulla vähän väriä. Lisää joukkoon maissit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada maustetahna kattilaan, jossa on kanaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
4. Irrota kanoista nahat ja luu ja riivi käsin paloiksi. Laita kanapalat kuumaan keittoon. Lusikoi keittoa syviin keittokulhoihin. Tarjoa lisukkeena suikaloitua amerikansalaattia, retiisiviipaleita, hienonnettua sipulia, avokadolohkoja, ranskankermaa ja nachoja. Purista päälle limetin mehua.
Katso myös:
Meksikonkanaa ja kikhernesalaattia, Ruoka.fi
Broilerifajita, Ruoka.fi
Aves con chiles (Lintua chilin kera), Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous