986936-punaherukkahillo,590.jpg
Reseptit

Punaherukka-nektariinihillo

Kirpeä punaherukka ja makea nektariini toimivat erittäin hyvin yhdessä. Kun niistä valmistaa hillon, syntyy ihanan aromikas levite esimerkiksi paahtoleivän päälle.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Riikka Hurri/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g punaherukoita
  • 5 nektariinia
  • 1 dl vettä
  • 300 g hillo-marmeladisokeria
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohje

Aromikas herkku. Lempeä ja makea nektariini kesyttää kirpakan herukan hillokattilassa. Lopputulos on aromikas ja tasapainoinen.

1. Kuori nektariinit ja viipaloi ne. Riivi punaherukat kattilaan. Painele herukoita kevyesti rikki perunansurvimella.

2. Lisää vesi, sokeri ja kardemumma. Keitä hilloa hiljalleen 5–10 minuuttia.

3. Kauho hillo puhtaisiin purkkeihin.

Katso myös:

Kesän paras marjahillo, Ruoka.fi

Herukka-persikkahillo, Ruoka.fi

Herukkasiirappi, Kotiliesi.fi

X