Reseptit

Punajuuri-kurkkusalaatti

Punajuuri-kurkkusalaatti on värikäs lisuke esimerkiksi kalalle, lihalle tai kasvisruoille.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-kurkkusalaatti

  • 4 punajuurta
  • puolikas kurkku
  • tuoretta tilliä

kastike:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Punajuuri-kurkkusalaatti tehdään helposti näin:

1. Keitä punajuuret kuorineen kiinteän kypsiksi. Jäähdytä huolella.

2. Kuori punajuuret ja lohko pieniksi paloiksi. Huuhtele kurkku ja raasta karkeaksi. Sekoita kurkkuraaste ja hienonnettu tilli.

3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Nostele tarjoiluvadille ensin punajuuria ja päälle kurkkuraastetta. Pirskota päälle salaattikastiketta. Tarjoa punajuuri-kurkkusalaatti liha-tai kasvisiruokien lisukkeena.

Katso myös Kotiliesi.fi. Näin tehdään punajuuri-omenasalaatti

X