
Punakaalisalaatti
Punakaalista, viikunoista ja saksanpähkinöistä syntyy upea salaatti joulupöytään.
Ainekset
- 1 pieni punakaali
- 4 tuoretta viikunaa
- 50 g saksanpähkinöitä
Kastike
- 1 rkl sinappia
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl balsamicoa
- 1–2 tl hunajaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1/2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Yhdestä isosta punakaalikerästä syntyy sekä salaatti jouluaatoksi, että haudutettua punakaalia seuraavan päivän kinkkuaterialle.
1. Sekoita kastikeainekset keskenään.
2. Poista kaalista kanta ja leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Painele suikaleita meheviksi kaulimella. Lisää kastike ja anna maustua jonkin aikaa.
3. Lisää pinnalle tarjoiluvaiheessa saksanpähkinät ja lohkotut viikunat.
Lisää herkkuja punakaalista:
Haudutettu karpalo-punakaali
Pikantti punakaalisalaatti
Hedelmäinen punakaalisalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous