Reseptit

Punaviinisilli

Tarjoile silliä joulupöydässä. Jouluaterian punaviinisilli ja sitrussilakat pysyvät raikkaina, kun asetat tarjoiluastiat jäämurskan tai lumen päälle.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kevytsuolattua matjessillifileetä
  • 2 dl punaviiniä
  • 3/4 dl sokeria
  • 2 tl rouhittuja valko- ja maustepippureita
  • 1 laakerinlehti
  • 4 neilikkaa
  • 2 punasipulia
  • 1 dl punaviinietikkaa

Valmistusohje

Lisää sokeri ja mausteet punaviiniin. Keitä lientä hiljalleen jonkin aikaa ja jäähdytä. Sekoita liemeen punaviinietikka. Paloittele sillifileet ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Lado sipulit ja silli kerroksittain purkkiin. Kaada päälle jäähtynyt liemi. Anna sillin maustua vähintään 1 vrk, mielellään parikin päivää.

Silli sopii alkupalaksi:

753899-glogisilli.jpg

Glögisilli

857475-venalainen-silli.jpg

Venäläinen silli

946857-sillijaadyke.jpg

Sillijäädyke

Kotiliesi.fi: Puolukkasilli

X