17.4.2012

Puolukkapiirakka

Teksti: Soili Soisalao Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Syksyisessä piirakassa loistavat kirpsakat puolukat. Herkullinen piirakka soveltuu myös maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon.

Ainekset

pohja

¾ dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
(½ tl leivinjauhetta)
50 g rasiamargariinia tai ½ dl rypsiöljyä
0.5 dl vettä

Täyte

3.5 dl puolukoita
3 dl soijajogurttia tai luonnonjogurttia
0.5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1.5 rkl soijajauhoa
1.5 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot ja sokeri ja nypi joukkoon rasva. Lisää vesi, sekoita taikina ja taputtele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm).

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään, levitä pohjalle ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia. Säästä vähän puolukoita koristeeksi pinnalle.

Vinkki: Täytteen voi hyydyttää myös kananmunalla: vaihda soijajauho kananmunaan ja lisää vain ½ rkl maissitärkkelystä.

640 kJ (150 kcal) 1 pala

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi