Reseptit

Puolukkapiirakka

Syksyisessä piirakassa loistavat kirpsakat puolukat. Herkullinen piirakka soveltuu myös maidottomaan ja kananmunattomaan ruokavalioon.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Puolukkapiirakka on makean kirpeä kahvipöydän herkku.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkapiirakan pohja

  • ¾ dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • (½ tl leivinjauhetta)
  • 50 g rasiamargariinia tai ½ dl rypsiöljyä
  • 1/2 dl vettä

Täyte

  • 3 1/2 dl puolukoita
  • 3 dl soijajogurttia tai luonnonjogurttia
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 1/2 rkl soijajauhoa
  • 1 1/2 rkl maissitärkkelystä

Valmistusohje

Puolukkapiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sekoita jauhot ja sokeri ja nypi joukkoon rasva. Lisää vesi, sekoita taikina ja taputtele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija noin 24 cm).

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään, levitä pohjalle ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia. Säästä vähän puolukoita koristeeksi pinnalle.

Vinkki: Täytteen voi hyydyttää myös kananmunalla: vaihda soijajauho kananmunaan ja lisää vain ½ rkl maissitärkkelystä.

Puolukkapiirakka sisältää 640 kJ (150 kcal) 1 pala

Katso myös: Näin teet ihanan puolukka-kaurakakun

Lue myös Kotiliesi.fi: Puolukka on supermarja, joka sopii ruoanlaittoon ja leivontaan – tiesitkö nämä puolukan terveysvaikutukset?

X