Reseptit

Raikas marjakakku

Mustikoilla ja mansikoilla koristeltu levykakku on koottu leivontavuokaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 175 g huoneenlämpöistä voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 huoneenlämpöistä munaa
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • 1 dl vedellä laimennettua sokeroitua sitruunamehua
  • tai 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Pinnalle

  • 4 dl mansikoita
  • 2 dl mustikoita
  • 1 1/2 dl sitruunatahnaa (lemoncurd)
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl sitruunankuoriraastetta
  • 1 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoisen uunivuoan (noin 25 x 30 cm) reunat, peitä pohja leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Yhdistä pehmeä voi ja sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.

3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kääntele seos voiseokseen.

4. Levitä taikina kakkuvuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys keskeltä.

5. Pistele jäähtyneeseen kakkupohjaan haarukalla reikiä ja kostuta pohja joko laimennetulla sitruunamehulla tai vaniljamaidolla. Peitä pohja kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.

6. Levitä sitruunatahna kakkupohjalle. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta vaahto tomusokerilla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella. Levitä kermavaahto kakkupohjalle. Lisää pinnalle mustikat ja paloitellut mansikat.

Kokeile myös näitä marjaisia kakkuja:

kuningatarjogurttikermakakku

Nopea kuningatar-jogurttikermakakku

Marja_mascarponekakku

Marja-mascarponekakku

sitruunainen mansikkakakku

Sitruunainen mansikkakakku

Kotiliesi.fi: Mustikkatäytekakku

X