
Raikas marjakakku
Mustikoilla ja mansikoilla koristeltu levykakku on koottu leivontavuokaan.
Ainekset
- 175 g huoneenlämpöistä voita
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3 huoneenlämpöistä munaa
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- 1 dl vedellä laimennettua sokeroitua sitruunamehua
- tai 1 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Pinnalle
- 4 dl mansikoita
- 2 dl mustikoita
- 1 1/2 dl sitruunatahnaa (lemoncurd)
- 4 dl vispikermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl sitruunankuoriraastetta
- 1 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Voitele ja korppujauhota suorakaiteen muotoisen uunivuoan (noin 25 x 30 cm) reunat, peitä pohja leivinpaperilla. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.
2. Yhdistä pehmeä voi ja sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Kääntele seos voiseokseen.
4. Levitä taikina kakkuvuokaan. Kypsennä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys keskeltä.
5. Pistele jäähtyneeseen kakkupohjaan haarukalla reikiä ja kostuta pohja joko laimennetulla sitruunamehulla tai vaniljamaidolla. Peitä pohja kelmulla ja anna tekeytyä vähintään 2 tuntia.
6. Levitä sitruunatahna kakkupohjalle. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Mausta vaahto tomusokerilla, sitruunamehulla ja kuoriraasteella. Levitä kermavaahto kakkupohjalle. Lisää pinnalle mustikat ja paloitellut mansikat.
Kokeile myös näitä marjaisia kakkuja:
Nopea kuningatar-jogurttikermakakku
Kotiliesi.fi: Mustikkatäytekakku
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous