Rapea mansikkatorttu
Mikä sen parempaa kuin nauttia aterian päätteeksi rapeaa mansikkatorttua?
Ainekset
- 2 lehti- tai voitaikinalevyä
- 1 muna
- sokeria
- 1 dl lemoncurdia
- 2 dl vispikermaa
- 1–2 rkl sitruunamehua
- mansikoita
- (kinuskikastiketta)
Valmistusohje
Rapea mansikkatorttu valmistuu käden käänteessä.
1. Ota paketista sulamaan 2 taikinalevyä ja pane sulaneet taikinalevyt hieman limittäin toistensa päälle. Kauli taikinaa kevyesti hieman ohuemmaksi levyksi. Paina pohjan reunoihin veitsellä reilun sentin levyinen reunus, joka ei ulotu aivan pohjaan asti.
2. Voitele levy ja ripota päälle vähän sokeria. Pistele keskiosa haarukalla. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on ruskea ja rapea.
3.Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon sitruunatahna. Raikasta maku sitruunamehulla. Levitä seos jäähtyneelle pohjalle. Pilko pinnalle reilusti mansikoita. Valuta päälle halutessasi kinuskikastiketta.
Katso myös:
Mansikkainen unelmatorttu, Ruoka.fi
Lehtevät mansikkaleivokset, Ruoka.fi
Toscanalainen mansikkatorttu, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous