Reseptit

Rapeapintainen kala jogurttikastikkeen kera

19.3.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Ainekset

100 g vaaleaa leipää rouheena
2 tl sitruunan kuoriraastetta
0.5 dl silputtua sileälehtistä persiljaa
merisuolaa
rouhittua mustapippuria
800 g valkoista kalafileetä nahattomana (esim. kuhaa tai siikaa)
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä

Kastike

2 dl paksua maustamatonta jogurttia
2 rkl silputtua maustekurkkua
1 rkl hienonnettuja kapriksia
1 rkl silputtua tilliä
2 tl valkoista balsamicoa

Valmistusohje

Australialainen Donna Hay on nyt 44-vuotiaana uransa huipulla, ja hänen yksinkertaisen raikasta ruokatyyliään ihaillaan kaikkialla maailmassa. Donnan ruokatyylin voi tiivistää neljään sanaan:raikkaus, nopeus, helppous ja kauneus.

1. Tee ensin kastike. Sekoita jogurttiin maustekurkku-,kapris- ja tillisilput. Mausta balsamicolla.
2. Laita leipämuruset, sitruunan kuoriraaste, persiljasilppu,suola ja pippuri kulhoon. Sekoita.
3. Pane puolitetut kalafileet öljyttyyn uuninkestävään vuokaan. Painele leipäseos kalapalojen pintaan. Sekoita sitruunamehu öljyyn ja valuta kalapalojen päälle.
4. Kuumenna uunigrilli ja kypsennä kalapaloja 5–7 minuuttia tai kunnes kala on kypsää ja pinta saanut väriä.
5. Tarjoa jogurttikastikkeen, sitruunalohkojen ja uunissa kypsennettyjen ranskanperunoiden kanssa.

Ohje kirjasta Fresh and Light (Hardie Grant)

Katso myös:

Kuhafileet ja pinjakastike Ruoka.fi

Siika kapriskastikkeessa Ruoka.fi

Kuharullat ja höyrytetyt vihannekset Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo