liha-kasviswokki
Reseptit

Rapsakka liha-kasviswokki

Ohueksi suikaloidut kasvikset ja naudanliha kypsyvät pannulla suit sait sukkelaan eikä keittiössä tarvitse hikoilla hetkeä kauempaa. Annoksen viimeistelee itse tehty siemen-mausteseos.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 punasipulia
  • 200 g kaalia
  • 1 pieni Kesäkurpitsa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl auringonkukkaöljyä
  • 300 g naudanpaistia ohuina suikaleina
  • kourallinen ituja tai versoja
  • ripaus suolaa

Viimeistelyyn

  • 0.5 dl kurpitsansiemeniä
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 2 tl korianterinsiemeniä jauhettuina
  • 1 tl currya
  • ripaus ruokosokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin siemen-mausteseos. Paahda siemenet kuivalla kuumalla paistinpannulla niin, että niistä tulee tuoksua. Sekoita kaikki aineet kulhossa ja jätä odottamaan.

2. Suikaloi punasipuli, kaali ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista paistisuikaleet ja laske sitten hieman lämpöä. Lisää valkosipuli ja paista lihoja vielä sen kanssa hetki, mausta suolalla. Kaada suikaleet sivuun odottamaan.

3. Lisää pannulle punasipuli- ja kaalisuikaleet ja paista niitä 2‒3 minuuttia. Lisää kesäkurpitsat ja mausta kasvikset suolalla.

4. Lisää lopuksi wokkiin lihat ja idut. Kääntele nopeasti niin, että lihat kuumenevat. Jaa ruoka lautasille.

5. Viimeistele siemen-mausteseoksella ja tarjoile heti.

Katso myös:

Naudanliha-kasviswok Ruoka.fi

Juureswok Ruoka.fi

Kaali-kasvisvokki Kotiliesi.fi

 

X