Reseptit

Omenamunkit

Paista kevään kunniaksi omenamunkkeja.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Seppo Saarentola

Omenamunkit valmistuvat 60 minuutissa. Annosmäärä on 35 kappaletta.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

35

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omenamunkit

  • 2.5 dl viljamaitoa tai maitoa
  • 20 g hiivaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • 3 1/2 - 4 dl vehnäjauhoja
  • 1-2 omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kanelia

paistamiseen:

  • rypsiöljyä

päälle:

  • tomusokeria tai kanelisokeria

Valmistusohje

Omenamunkit valmistuvat näin:

  1. Sekoita hiiva haaleaan maitoon, lisää sokeri, vanilja ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  2. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunti, kuori sillä välin omenat, poista siemenkota ja viipaloi hedelmät.
  3. Sekoita kaneli ja sokeri lautasella ja pyöräytä siinä muutama omenanpala kerrallaan.
  4. Kasta omenanpalat isolla haarukalla taikinaan, pyöräytä, että taikina tarttuu, ja tipauta varovasti toisen haarukan avulla kuumaan öljyyn paistumaan muutamaksi minuutiksi.
  5. Ota kypsät omenamunkit öljystä reikäkauhalla ja valuta, ripauta ennen tarjoilua niille vielä tomusokeria.

Yksi omenamunkki sisältää 240 kJ (60 kcal)

Katso myös: Nyt kävi munkki! Vapun parhaat munkit – kokeile myös helppoja uunidonitseja!

Lue myös: Parhaat vappumunkit, hauskat churrot ja helpot uunidonitsit – leivo suussasulavat vappuherkut itse!

X