Reseptit

Omenamunkit

29.4.2013 Teksti: Soili Soisalo Kuvat: Seppo Saarentola

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

35

Arvostelu

Kiitos
Paista kevään kunniaksi omenamunkkeja.

Ainekset

2.5 dl viljamaitoa tai maitoa
20 g hiivaa
2 rkl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
3 1/2 - 4 dl vehnäjauhoja
1-2 omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

paistamiseen:

rypsiöljyä

päälle:

tomusokeria tai kanelisokeria

Valmistusohje

 

  1. Sekoita hiiva haaleaan maitoon, lisää sokeri, vanilja ja jauhot ja sekoita tasaiseksi.
  2. Anna taikinan kohota peitettynä noin tunti, kuori sillä välin omenat, poista siemenkota ja viipaloi hedelmät.
  3. Sekoita kaneli ja sokeri lautasella ja pyöräytä siinä muutama omenanpala kerrallaan.
  4. Kasta omenanpalat isolla haarukalla taikinaan, pyöräytä, että taikina tarttuu, ja tipauta varovasti toisen haarukan avulla kuumaan öljyyn paistumaan muutamaksi minuutiksi.
  5. Ota kypsät munkit öljystä reikäkauhalla ja valuta, ripauta ennen tarjoilua niille tomusokeria.

240 kJ (60 kcal)/1 kpl

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme