reuben-leipä
Reuben-leivän välissä on tyypillisesti suolalihaa, hapankaalia, reilusti juustoa sekä majoneesia.
Reseptit

Reuben‐leipä

Amerikkalainen Reuben-leipä sopii vaikka työevääksi, sillä se vie kovimmankin nälän.
Teksti: taina Salovaara Kuvat: mirVA KAKKO/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 viipaletta ruis- tai maalaishiivaleipää
  • voita
  • 1 rkl thousand island -kastiketta
  • 2-4 viipaletta naudan suolalihaa
  • 2-4 viipaletta emmantalia
  • 2-3 rkl hapankaalia
  • (retiisiviipaleita)

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet voilla ja kokoa leipä.

2. Pohjalle ensin suolalihaa ja juustoa. Päälle hapankaalia ja kastiketta. Paina leivät hyvin kiinni toisiinsa ja kääri kelmuun. Pane leipä paperipussiin tai muovirasiaan.

3. Reuben-leivän voi syödä lämmittämättömänä, mutta parhaalta se maistuu voissa pannulla hitaasti paistettuna. Myös lyhyt lämmitys mikrossa sopii, mutta älä päästä leipää liian kuumaksi, jottei se sitkisty.

Täytetty leipä on mainio eväs:

minisandwichit vartaissa

Minisandwichit vartaissa

broilerikerrosleipä

Broilerikerrosleivät

viikuna-juustosandwichit

Viikuna-juustosandwichit

Kotiliesi.fi: Tuliset juusto-salamisandwichit

X