Reseptit

Rosmariiniuunilohi

Rosmariiniuunilohi saa raikkautta sitruunasta. Lohta ei tarvitse hukuttaa kermaan, loraus sitruu­namehua ja öljyä riittävät kostuk­keeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rosmariiniuunilohi

  • n. 800 g kirjolohifileetä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 tl sitruuna- tai mustapippuria
  • 1 luomusitruuna
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1-2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä

Lisäksi

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

Rosmariiniuunilohi tehdään helposti näin:

1. Ota kalafilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen. Laita filee leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta kala suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Puolita sitruuna. Puserra toisen puolikkaan mehu kalafileen päälle, leikkaa toinen puolikas viipaleiksi. Irrota rosmariinista neulaset ja lisää ne hienonnetun valkosipulin ja sitruunaviipaleiden kanssa kalan päälle. Valuta päälle öljyä.

3. Huuhtele parsat, leikkaa tyvestä pois puumainen pätkä. Kuori paksut parsat, ohuet voit kypsentää kuorineen. Laita parsat kalafileen viereen pellille ja sivele ne kevyesti öljyllä.

4. Kypsennä kalafileetä ja parsoja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Keitä kalan ja parsan kaveriksi myös perunoita.

Katso myös: Marokkolainen uunilohi

Katso myös Kotiliesi.fi: Appelsiinilohi

X