
Rosmariiniuunilohi
Rosmariiniuunilohi saa raikkautta sitruunasta. Lohta ei tarvitse hukuttaa kermaan, loraus sitruunamehua ja öljyä riittävät kostukkeeksi.
Ainekset
Rosmariiniuunilohi
- n. 800 g kirjolohifileetä
- 3/4 tl suolaa
- 1/2 tl sitruuna- tai mustapippuria
- 1 luomusitruuna
- 1 oksa rosmariinia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1-2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
Lisäksi
- 1 nippu vihreää parsaa
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
Rosmariiniuunilohi tehdään helposti näin:
1. Ota kalafilee huoneenlämpöön noin puoli tuntia etukäteen. Laita filee leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta kala suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Puolita sitruuna. Puserra toisen puolikkaan mehu kalafileen päälle, leikkaa toinen puolikas viipaleiksi. Irrota rosmariinista neulaset ja lisää ne hienonnetun valkosipulin ja sitruunaviipaleiden kanssa kalan päälle. Valuta päälle öljyä.
3. Huuhtele parsat, leikkaa tyvestä pois puumainen pätkä. Kuori paksut parsat, ohuet voit kypsentää kuorineen. Laita parsat kalafileen viereen pellille ja sivele ne kevyesti öljyllä.
4. Kypsennä kalafileetä ja parsoja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Keitä kalan ja parsan kaveriksi myös perunoita.
Katso myös: Marokkolainen uunilohi
Katso myös Kotiliesi.fi: Appelsiinilohi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous