![](https://anna.fi/awpo/img/s/f/ruokaohje/896184-kasviskeitto.jpg?s=ac43d980e767836a73f7f3258202a766&fit=crop)
Ruokaisa kasviskeitto
Ruokaisa kasviskeitto maistuu hyvän leivän kanssa. Voit myös viimeistellä kasviskeiton lusikallisella pestokastiketta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 4 perunaa
- 2 porkkanaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl savustettua tai tavallista paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl kuivattua basilikaa
- ripaus cayennepippuria
- 1 l kasvislientä
- 500 g luumutomaatteja
- 1 paprika
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 200 g kypsiä valkoisia papuja valutettuna
- 1.5 tl suolaa
- ripaus mustapipuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi perunat ja porkkanat. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia, valkosipulia sekä peruna- ja porkkanakuutioita hetki.
2. Lisää kuivatut yrtit sekä cayennepippuri, sekoita ja lisää liemi. Lisää luumutomaatit kuutioituina. Hauduta kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
3. Kuutioi sillä aikaa paprika ja kesäkurpitsa. Lisää keittoon ensin pavut ja mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää sitten paprika ja kesäkurpitsakuutiot, hauduta hetki ja tarkista maku.
4. Tarjoile kasviskeiton kanssa hyvää leipää. Voit myös viimeistellä kasviskeiton lusikallisella pestokastiketta.
Kommentit
Joo tulee aika mainiota keittoa, ja maistuu paremmalle seuraavana päivänä, kun mausteet ovat imeytyneet kunnolla.
Itse ripottelen päälle vielä keitettyjä ja paistettuja soijasuikaleita (kutsutaan myös soijalihaksi), jotka antavat hieman tukevuutta lisää. Viimeistelen soijasuikaleet aina paistinpannussa ruskistamisen jälkeen lisäämällä tilkan soijakastiketta, mikä antaa kivan suolaisen potkun. Kun ne lisää keiton päälle imevät ne vielä hieman keittonestettä tehden kokonaisuudesta tällaiselle kasvissyöjälle ihan täydellisen aterian.
Kommentit
Oikein hyvä, lisäsin vähän kaurakermaa lopuksi.
Joo tulee aika mainiota keittoa, ja maistuu paremmalle seuraavana päivänä, kun mausteet ovat imeytyneet kunnolla.
Itse ripottelen päälle vielä keitettyjä ja paistettuja soijasuikaleita (kutsutaan myös soijalihaksi), jotka antavat hieman tukevuutta lisää. Viimeistelen soijasuikaleet aina paistinpannussa ruskistamisen jälkeen lisäämällä tilkan soijakastiketta, mikä antaa kivan suolaisen potkun. Kun ne lisää keiton päälle imevät ne vielä hieman keittonestettä tehden kokonaisuudesta tällaiselle kasvissyöjälle ihan täydellisen aterian.
Todella hyvä resepti. Nam. Tuli myös mieleen espanjan makuja. Pavut vaihdoin kihtiystävällisiksi parapähkinöiksi. Ja kuten sanottu, seuraavana päivänä maku syventynyt je entistä herkullisempaa. Suosittelen.
Erinomainen ohje! Soseutin puolet keitosta, jotta rakenne on hieman sosemaisempi ja pehmeämpi ja tämän lisäksi lisäsin joukkoon pienen purkin ruokakermaa. Jos tästä haluaa vieläkin ruokaisemman, niin joukkoon sopii todella hyvin esim.chorizo-tyyliset nakit. 4/5 tälle reseptille.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous