Reseptit

Ruokaisa kasviskeitto

Ruokaisa kasviskeitto maistuu hyvän leivän kanssa. Voit myös viimeistellä kasviskeiton lusikallisella pestokastiketta

Teksti:
Teresä Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 tl savustettua tai tavallista paprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • ripaus cayennepippuria
  • 1 l kasvislientä
  • 500 g luumutomaatteja
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 200 g kypsiä valkoisia papuja valutettuna
  • 1.5 tl suolaa
  • ripaus mustapipuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi perunat ja porkkanat. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota sipulia, valkosipulia sekä peruna- ja porkkanakuutioita hetki.
2. Lisää kuivatut yrtit sekä cayennepippuri, sekoita ja lisää liemi. Lisää luumutomaatit kuutioituina. Hauduta kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
3. Kuutioi sillä aikaa paprika ja kesäkurpitsa. Lisää keittoon ensin pavut ja mausta keitto suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää sitten paprika ja kesäkurpitsakuutiot, hauduta hetki ja tarkista maku.
4. Tarjoile kasviskeiton kanssa hyvää leipää. Voit myös viimeistellä kasviskeiton lusikallisella pestokastiketta.

X