Tonnikalasalaatti
Tonnikalasalaatti on ruokaisa salaatti, joka on saanut vaikutteita Nizzan salaatista. Tonnikalasta ja kauden maukkaista kasviksista syntyy raikas salaatti.
Ainekset
Tonnikalasalaatti
- 200 g vihreitä papuja
- vettä, mineraalisuolaa
- 1 kerä jäävuorisalaattia
- 1 paprika
- 2-3 varrellista sipulia
- 4 keitettyä perunaa
- 150 g veteen säilöttyä tonnikalaa
- 4 keitettyä munaa
- mustia oliiveja
- 1/4 ruukku tuoreita yrttejä
Kastike
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Tonnikalasalaatti valmistuu helposti näin:
1. Puhdista pavut ja keitä niitä miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta pavut ja anna niiden jäähtyä. Huuhdo ja suikaloi salaatti.
2. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuori ja kuutioi tai viipaloi perunat. Valuta ja paloittele tonnikala. Kuori ja lohko munat.
3. Levitä kaikki salaattiaineet vadille tai kulhoon.
4. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja valuta kastike salaatin joukkoon. Tarjoa tonnikalasalaatti rapeakuorisen leivän kanssa.
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy tonnikala-pastasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous