Reseptit

Tonnikalasalaatti

Tonnikalasalaatti on ruokaisa salaatti, joka on saanut vaikutteita Nizzan salaatista. Tonnikalasta ja kauden maukkaista kasviksista syntyy raikas salaatti.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Tonnikalasalaatti Nizzan tapaan maistuu arkena ja juhlissa, lounaana ja noutopöydissä.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tonnikalasalaatti

  • 200 g vihreitä papuja
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 1 kerä jäävuorisalaattia
  • 1 paprika
  • 2-3 varrellista sipulia
  • 4 keitettyä perunaa
  • 150 g veteen säilöttyä tonnikalaa
  • 4 keitettyä munaa
  • mustia oliiveja
  • 1/4 ruukku tuoreita yrttejä

Kastike

  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tonnikalasalaatti valmistuu helposti näin:

1. Puhdista pavut ja keitä niitä miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta pavut ja anna niiden jäähtyä. Huuhdo ja suikaloi salaatti.

2. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuori ja kuutioi tai viipaloi perunat. Valuta ja paloittele tonnikala. Kuori ja lohko munat.

3. Levitä kaikki salaattiaineet vadille tai kulhoon.

4. Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja valuta kastike salaatin joukkoon. Tarjoa tonnikalasalaatti rapeakuorisen leivän kanssa.

Vinkki: Helppo ja maukas salaatinkastike valmistuu 2+1-periaatteella – vaihtelunhaluinen kokeilee myös happaman ja makean liittoa

Lue myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy tonnikala-pastasalaatti

X