ruokaisa-kesäsalaatti
Reseptit

Ruokaisa kesäsalaatti

Ruokaisa kesäsalaatti on saanut vaikutteita Nizzan salaatista.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g vihreitä papuja
  • vettä, mineraalisuolaa
  • 1 kerä jäävuorisalaattia
  • 1 paprika
  • 2-3 varrellista sipulia
  • 4 keitettyä perunaa
  • 150 g veteen säilöttyä tonnikalaa
  • 4 keitettyä munaa
  • mustia oliiveja
  • tuoreita yrttejä

Kastike

  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl öljyä
  • mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Puhdista pavut ja keitä niitä miedosti mineraalisuolalla maustetussa vedessä pari minuuttia. Valuta pavut ja anna niiden jäähtyä. Huuhdo ja suikaloi salaatti.

Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Leikkaa sipulit renkaiksi. Kuori ja kuutioi tai viipaloi perunat. Valuta ja paloittele tonnikala. Kuori ja lohko munat.

Levitä kaikki salaattiaineet vadille tai kulhoon.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja valuta kastike salaatin joukkoon. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.

X