Särkipullat
Särkipullat voi tehdä pienistä onkikaloistakin, sillä ruodot eivät tässä reseptissä häiritse. Monitomikoneella massa surahtaa suit sait sileäksi. Tarjoile kalapyörykät vaikka keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Ainekset
Särkipullat:
- 500 g ruodotonta särkifileetä
- 3 keitettyä perunaa
- 1 sipuli
- 1 kananmuna
- 2 rkl korppujauhoja
- 3 rkl ranskankermaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- margariinia paistamiseen
Valmistusohje
Särkipullat tehdään helposti näin:
1. Nosta särkifileet monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kuoritut ja jäähtyneet perunat ja kuorittu ja paloiteltu sipuli. Aja tasaiseksi.
2. Lisää joukkoon kananmuna, korppujauhot, ranskankerma ja mausteet. Aja nopeasti tasaiseksi massaksi. Hienonna tilli ja sekoita lusikalla kalamassan joukkoon.
3. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä pullia. Paista teflonpannulla margariinissa pyöritellen kauniin ruskeiksi.
Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät
Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous