Reseptit

Särkipullat

Särkipullat voi tehdä pienistä onkikaloistakin, sillä ruodot eivät tässä reseptissä häiritse. Monitomikoneella massa surahtaa suit sait sileäksi. Tarjoile kalapyörykät vaikka keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Särkipullat:

  • 500 g ruodotonta särkifileetä
  • 3 keitettyä perunaa
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 3 rkl ranskankermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • margariinia paistamiseen

Valmistusohje

Särkipullat tehdään helposti näin:

1. Nosta särkifileet monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Hienonna tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kuoritut ja jäähtyneet perunat ja kuorittu ja paloiteltu sipuli. Aja tasaiseksi.

2. Lisää joukkoon kananmuna, korppujauhot, ranskankerma ja mausteet. Aja nopeasti tasaiseksi massaksi. Hienonna tilli ja sekoita lusikalla kalamassan joukkoon.

3. Muotoile kostutetuin käsin massasta pyöreitä pullia. Paista teflonpannulla margariinissa pyöritellen kauniin ruskeiksi.

Katso myös: Aasialaiset lohipyörykät

Katso myös Kotiliesi.fi: Itse tehdyt kalapuikot – näillä ohjeilla onnistut!

X