Reseptit

Schwarzwaldin kakku

Suklaan ja kirsikan yhdistelmä on vastustamaton. Klassinen schwarzwaldin kakku sopii vaikka joulun ajan kahvipöytään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Schwarzwaldin kakku kuuluu kirsikkaleivonnaisten kermaan. Saksasta lähtöisin oleva kakku sopii hyvin esimerkiksi joulupöytään.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Schwarzwaldin kakku

  • 125 g voita tai margariinia
  • 200 g taloussuklaata
  • 4 munaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Kostutukseen

  • ¾ dl kirsikkalikööriä
  • 1/2 dl vettä

Täyte ja kuorrutus

  • 150 g kirsikkahilloa
  • 3 dl vispikermaa
  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 2 tl vaniljasokeria

koristeeksi

  • rouhittua maitosuklaata
  • kirsikoita

Valmistusohje

Schwarzwaldin kakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 23 cm:n kokoinen kakkuvuoka.

2. Sulata voi ja paloittele sekaan suklaa. Sekoita tasaiseksi.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Lisää taikinaan lopuksi suklaa-voiseos.

4. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.

5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat vedellä laimennetulla kirsikkaliköörillä.

6. Vatkaa täytettä varten 1 dl ranskankermaa ja puolet sokerista vaahdoksi. Vaahdota puolet kermasta ja yhdistä vaahdot. Levitä kakkupohjien väliin ensin kirsikkahilloa, sitten kerros kermavaahtoa. Kääri kakku kelmuun ja folioon. Anna maustua jääkaapissa 1–2 päivää.

7. Tee uusi annos kermavaahtoa ja levitä se kakun pintaan ja reunoille vähän ennen tarjoamista. Koristele schwarzwaldin kakku oman maun mukaan suklaarouheella. kirsikoilla tai marjoilla.

Saatat pitää myös Sacher-kakun tyyppisestä appelsiini-suklaakakusta tai aidosta ranskalaisesta suklaakakusta.

Katso myös Kotiliesi.fiSuklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin

X