
Schwarzwaldin kakku
Suklaan ja kirsikan yhdistelmä on vastustamaton. Klassinen schwarzwaldin kakku sopii vaikka joulun ajan kahvipöytään.
Ainekset
Schwarzwaldin kakku
- 125 g voita tai margariinia
- 200 g taloussuklaata
- 4 munaa
- 2 dl sokeria
- 3 rkl kaakaojauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
Kostutukseen
- ¾ dl kirsikkalikööriä
- 0.5 dl vettä
Täyte ja kuorrutus
- 150 g kirsikkahilloa
- 3 dl vispikermaa
- 1.5 dl ranskankermaa
- 0.5 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
koristeeksi
- rouhittua maitosuklaata
- kirsikoita
Valmistusohje
Schwarzwaldin kakku leivotaan helposti näin:
1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 23 cm:n kokoinen kakkuvuoka.
2. Sulata voi ja paloittele sekaan suklaa. Sekoita tasaiseksi.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Lisää taikinaan lopuksi suklaa-voiseos.
4. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ennen täyttämistä.
5. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat vedellä laimennetulla kirsikkaliköörillä.
6. Vatkaa täytettä varten 1 dl ranskankermaa ja puolet sokerista vaahdoksi. Vaahdota puolet kermasta ja yhdistä vaahdot. Levitä kakkupohjien väliin ensin kirsikkahilloa, sitten kerros kermavaahtoa. Kääri kakku kelmuun ja folioon. Anna maustua jääkaapissa 1–2 päivää.
7. Tee uusi annos kermavaahtoa ja levitä se kakun pintaan ja reunoille vähän ennen tarjoamista. Koristele schwarzwaldin kakku oman maun mukaan suklaarouheella. kirsikoilla tai marjoilla.
Saatat pitää myös Sacher-kakun tyyppisestä appelsiini-suklaakakusta tai aidosta ranskalaisesta suklaakakusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaa – katso vinkit suklaan käsittelyyn ja ohjeet suussasulaviin herkkuihin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous