Reseptit

Sieni-kaalilaatikko

Sieni-kaalilaatikko valmistuu ilman lihaa. Erityisen maukas laatikko tulee metsäsienistä. Tarjoa kaalilaati­kon kanssa puolukoita, jotka on maustettu sokerilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sieni-kaalilaatikko

  • 2 dl rikottuja ohrasuurimoita tai täysjyväriisiä
  • kasvislientä kuutiosta tai fondista
  • 800 g kaalia
  • 250-400 g kantarelleja, tatteja, rouskuja tai viljeltyjä sieniä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl meiramia
  • 1 tl timjamia
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 1/2 dl kasvislientä tai juoksevaa kauravalmistetta (Aito Kaura -ruoka tai Oatly iMat)

Valmistusohje

1. Keitä suurimot tai riisi kypsäksi kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kaali, puhdista ja paloittele sienet ja silppua sipulit.

2. Paista kaali öljytilkassa pehmeämmäksi, ja kaada se voideltuun uunivuokaan. Paista sieniä ja sipuleita öljyssä pannulla, kunnes neste on haihtunut ja sipulit pehmenneet. Huom! Jos käytät rouskuja, ryöppää ne ennen paistamista. Sekoita sieni-sipuliseos kaalin joukkoon. Lisää vuokaan riisit tai ohrasuurimot.

3. Mausta kaaliseos siirapilla, suolalla, yrteillä ja mustapippurilla. Kaada kasvisliemi tai juokseva kauravalmiste vuokaan. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai suolaa.

4. Kypsennä sieni-kaalilaatikko 180-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia.

Katso myös: Mutkaton kaalivuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Kaalilaatikko ilman riisiä

X