Reseptit

Sienileivät

Sienileivät sopivat sellaisenaan iltapalaksi teekupposen kera. Sienet, pekoni, päärynä ja sinihomejuusto muodostavat verrattoman makuliiton.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sienileivät

  • 200 g tuoreita sieniä (esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita)
  • 1 pkt (175 g) pekonia suikaloituna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g babypinaattia
  • 8 viipaletta maalaisleipää
  • 2 rkl voita
  • 1-2 päärynää
  • 150 g juustoraastetta
  • 150 g sinihomejuustoa

Valmistusohje

Sienileivät tehdään helposti näin:

1. Puhdista ja paloittele sienet. Paista niistä pannulla liiat nesteet pois.

2. Lisää pannulle pekonisuikaleet ja sipuli. Paista niin, että ainekset ruskistuvat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele joukkoon maustamaton tuorejuusto ja pinaatti. Nosta pannu liedeltä.

3. Voitele leipäviipaleet voilla. Nosta ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

4. Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi. Asettele ne leiville. Lusikoi päälle sieni-pekoniseosta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Viimeistele sienileivät sinihomejuustomuruilla.

5. Paista 220-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa sienileivät raikkaan salaatin kansa.

Katso myös: Muhennosta, pastaa vai piirakkaa? Kantarelleista on helppo kokata herkkuja – kokosimme vinkit käsittelyyn ja parhaat reseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Lämpimät leivät maistuvat kaikille – lämppärit ovat rakastettu retroherkku

X