Reseptit

Sinihomejuustosalaatti pekonilla ja avokadolla

Ilmakuivatun kinkun, hunajamelonin ja sinihomejuuston yhdistelmä on mitä parasta lohturuokaa. Tarjoa suolaisen makeaa ihanuutta kovan päivän päätteeksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 viipaletta ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
  • 1 avokado
  • 1/4 verkko- tai hunajamelonia
  • 50 g sinihomejuustoa
  • 1 ruukku rucolaa
  • paahdettuja pähkinöitä

Kastike:

  • 1 1/2 dl ranskankermaa
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1 tl viinietikkaa
  • ripaus chiliä
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Paahda kinkku tai pekoni rapeaksi 200-asteisessa uunissa. Ilmakuivattu kinkku paahtuu noin 5 minuutissa, pekoni noin 10 minuutissa.

2. Viipaloi avokado, lohko meloni. Murenna juusto. Revi rucolanlehdet. Sekoita kastike. Kokoa annokset syviin kulhoihin, lusikoi päälle kastiketta.

X