Reseptit

Suolattu riistapaisti

Suolattu riistapaisti on helppotekoinen syysruoka. Mausteinen suolaus valmis­taa lihapalan kyp­sennyskuntoon. Raikas sitruska­te viimeistelee riistan.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suolattu riistapaisti:

  • 800 g hirven, poron tai peuran paistia tai ulkofileetä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl karkeaa suolaa
  • 75 g voita paistamiseen
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1 oksa rosmariinia
  • 1 tl katajanmarjoja
  • 4 laakerinlehteä
  • 4 mandariinia tai muita kauden sitruksia
  • 1 rkl puolukoita

Valmistusohje

Suolattu riistapaisti tehdään helposti näin:

1. Kuivaa lihapala ja hiero pintaan suola, johon olet murskannut valkosipulinkynnet, pippurirouhetta ja sitruunan kuoriraastetta sekä rosmariinia. Anna maustua 15 minuuttia.

2. Karista suolamaustekerros pois. Kuivaa liha ja pyöräytä nopeasti pannulla kuumassa voissa niin, että liha saa pintapaahteen.

3. Siirrä liha uunivuokaan, peitä laakerinlehdillä ja rosmariinin oksalla, ripota joukkoon katajanmarjat. Anna paistua 20 minuuttia 175 asteessa ilman kantta. Lisää viipaloidut (pestyt) mandariinit tai satsumat lihapalan pinnalle, ripota joukkoon puolukat. Anna lihan hautua vielä kymmenen minuuttia. Sisälämmön on hyvä olla mittarilla katsottuna 60 astetta. Ota suolattu riistapaisti uunista ja anna levätä kannen alla puoli tuntia.

4. Valmista paistoliemestä kastike, jonka voit suurustaa perunajauholla.

Katso myös: Kolmen sipulin hirvipaisti

Katso myös Kotiliesi.fi: Madeiralla marinoitu hirvipaisti

X