Suolattu riistapaisti
Suolattu riistapaisti on helppotekoinen syysruoka. Mausteinen suolaus valmistaa lihapalan kypsennyskuntoon. Raikas sitruskate viimeistelee riistan.
Ainekset
Suolattu riistapaisti:
- 800 g hirven, poron tai peuran paistia tai ulkofileetä
- 5 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl karkeaa suolaa
- 75 g voita paistamiseen
- 1 tl sitruunapippuria
- 1 oksa rosmariinia
- 1 tl katajanmarjoja
- 4 laakerinlehteä
- 4 mandariinia tai muita kauden sitruksia
- 1 rkl puolukoita
Valmistusohje
Suolattu riistapaisti tehdään helposti näin:
1. Kuivaa lihapala ja hiero pintaan suola, johon olet murskannut valkosipulinkynnet, pippurirouhetta ja sitruunan kuoriraastetta sekä rosmariinia. Anna maustua 15 minuuttia.
2. Karista suolamaustekerros pois. Kuivaa liha ja pyöräytä nopeasti pannulla kuumassa voissa niin, että liha saa pintapaahteen.
3. Siirrä liha uunivuokaan, peitä laakerinlehdillä ja rosmariinin oksalla, ripota joukkoon katajanmarjat. Anna paistua 20 minuuttia 175 asteessa ilman kantta. Lisää viipaloidut (pestyt) mandariinit tai satsumat lihapalan pinnalle, ripota joukkoon puolukat. Anna lihan hautua vielä kymmenen minuuttia. Sisälämmön on hyvä olla mittarilla katsottuna 60 astetta. Ota suolattu riistapaisti uunista ja anna levätä kannen alla puoli tuntia.
4. Valmista paistoliemestä kastike, jonka voit suurustaa perunajauholla.
Katso myös: Kolmen sipulin hirvipaisti
Katso myös Kotiliesi.fi: Madeiralla marinoitu hirvipaisti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous