Reseptit

Täytetty kalkkunarulla

Täytetty kalkkunarulla kypsyy uunissa todella meheväksi, kun se saa täytteekseen rasvaista chorizoa, mantelia ja tahmean makeita taateleita. Sivele pinnalle appelsiinimarmeladilla maustettua marinadia muutamia kertoja kypsennyksen aikana. Paistoliemestä keitetty kermainen kastike kruunaa kalkkunan.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetty kalkkunarulla

  • n. 1 kg kalkkunan rintafileetä
  • 1 dl kuivattuja pehmeitä taateleita
  • 1/2 dl manteleita
  • 100 g (valkosipuli)tuorejuustoa
  • 100 g chorizoviipaleita
  • paistinarua
  • 1-2 oksaa rosmariinia

Pinnalle

  • 1 dl appelsiinimarmeladia
  • 1/2 dl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa

Appelsiini-kermakastike

  • 1 dl paistolientä
  • 2 dl vispikermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl tummaa kastikesuurustetta
  • 2 rkl appelsiinimarmeladia

Valmistusohje

Täytetty kalkkunarulla tehdään helposti näin:

1. Leikkaa rintafilee sivulta auki niin, että filee jää toisesta sivusta vielä kiinni ja saat avattua fileen kuten kirjan kannet yhdeksi kokonaiseksi levyksi. Anna lämmetä huoneenlämmössä puolisen tuntia.

2. Hienonna taatelit ja mantelit.

3. Levitä tuorejuustoa kalkkunalle. Lisää mantelit ja taatelit. Levitä päälle chorizoviipaleet. Kääräise filee rullalle. Sido paistinarulla kiinni napakaksi paketiksi. Pujota paistinarun alle rosmariinin oksia. Nosta kalkkuna uunivuokaan. Pistä kalkkunaan paistolämpömittari.

4. Sekoita marmeladi, öljy ja suola. Voitele seoksella kalkkuna. Kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 1 h 20 min, kunnes kalkkunan sisälämpötila on 70 astetta. Voitele kalkkunarullaa muutamia kertoja kypsennyksen aikana marmeladiliemellä.

5. Nosta täytetty kalkkunarulla vuoasta folion sisälle noin 15 minuutiksi. Tee tällä välin appelsiini-kermakastike.

6. Siivilöi vuoasta paistoliemi talteen.

7. Mittaa kattilaan 1 dl paistolientä, vispikerma ja suola. Kuumenna, kunnes seos kiehahtaa. Vatkaa joukkoon kastikesuurus. Kiehauta ja keitä pari minuuttia. Mausta appelsiinimarmeladilla.

8. Leikkaa kalkkuna viipaleiksi ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoile täytetty kalkkunarulla paahdettujen juuresten kanssa.

Katso myös: Hedelmäinen joulukalkkuna

Katso myös Kotiliesi.fi: Myskikurpitsalla ja omenalla täytetty kokonainen kalkkuna

X