Reseptit

Täytetty possun sisäfilee

Täytetty possun sisäfilee sopii hyvin pienen perheen joulukinkun korvaajaksi. Juhlan kunniaksi liha täytetään yrteillä ja pähkinöillä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Täytetty possun sisäfilee

  • 1 (600 g) possun sisäfilee
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Täyte

  • 4 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl timjamia hienonnettuna tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl korppujauhoja
  • 3/4 dl pähkinöitä tai manteleita
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Täytetty possun sisäfilee tehdään helposti näin:

1. Poista kalvot fileen pinnalta ja leikkaa pois fileen ohut pää. (Voit käyttää kapean pään suikaloituna esimerkiksi vokkiin). Kuumenna pannulla 1 rkl öljyä ja ruskista fileen pinta molemmin puolin kuumalla pannulla.

2. Leikkaa fileeseen pitkittäin syvä viilto. Jätä viilto kiinni pohjasta ja molemmista reunoista. Mausta filee sisältä ja päältä suolalla ja pippurilla.

3. Valmista täyte. Sekoita yrtit, sinappi, öljy, korppujauhot ja rouhitut pähkinät keskenään. Mausta täyte suolalla.

4. Painele täyte possun sisälle. Sulje viilto cocktailtikuilla. Kypsennä fileetä 150-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Peitä täytetty possun sisäfilee kevyesti foliolla ja anna tekeytyä folion alla vähintään 15 minuuttia ennen viipalointia.

Katso myös: Täytetty possunfilee

Katso myös Kotiliesi.fi: Persimonilla täytetty porsaanfilee

X