Reseptit

Teebrûlee

Teebrûlee on hienostunut kermainen jälkiruokavanukas, joka sopiin niin joulupöytään, pääsiäiseen kuin kaveri-illalliseen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Teebrûlée on teenystävän versio ranskalaisesta klassikkojälkkäristä.

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Teebrûlee

  • 4 dl vähälaktoosista kuohukermaa
  • 1 tl pehmeän makuisia teelehtiä (esim. Assam First Flush)
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 keltuaista

Pinnalle

  • 4 rkl tavallista sokeria tai 2 rkl tavallista sokeria ja 1/2 dl fariinisokeria

Valmistusohje

Teebrûlee valmistuu helposti näin:

1. Sekoita kerma ja sokeri keskenään. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehumapisteeseen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää teelehdet. Anna hautua 5 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon.

2. Vatkaa kermaseokseen keltuaiset. Anna seoksen olla jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan. Kaada teebrûlee neljään uuninkestävään vuokaan. Jätä vuokiin parin sentin kuohumisvara.

3. Kuumenna tavallinen uuni 150-asteiseksi, kiertoilmauuni 125-asteiseksi. Pane brûleevuoat isoon uunivuokaan ja lisää vettä sen verran, että se ulottuu pikkuvuokien puoliväliin saakka. Peitä vuoat alumiinifoliolla ja kypsennä teebrûlee uunin keskiosassa. Aikaa kuluu noin 45 minuuttia uunin tehosta riippuen..

4. Anna vanukkaiden jäähtyä ja pane ne sitten jääkaappiin viilentymään. Ripottele jokaisen annoksen pinnalle kerros sokeria ja pane annokset kuuman grillivastuksen alle uuniin, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu.

5. Tarjoa teebrûlee heti.

Vinkki: Kokeile myös klassista crème brûléetä tai eksoottista inkivääri-limebrûléetä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy herkullinen suklaa-mokkabrûlée

X