823964-brulee.jpg
Reseptit

Teebrûlee

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 dl vähälaktoosista kuohukermaa
  • 1 tl pehmeän makuisia teelehtiä (esim. Assam First Flush)
  • 3/4 dl sokeria
  • 4 keltuaista

Pinnalle

  • 4 rkl tavallista sokeria tai 2 rkl tavallista sokeria ja 1/2 dl fariinisokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kerma ja sokeri keskenään. Kaada seos kattilaan ja kuumenna kiehumapisteeseen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää teelehdet. Anna hautua 5 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon.

2. Vatkaa kermaseokseen keltuaiset. Anna seoksen olla jääkaapissa vähintään 1 tunnin ajan. Kaada brüleeseos neljään uuninkestävään vuokaan. Jätä vuokiin parin sentin kuohumisvara.

3. Kuumenna tavallinen uuni 150-asteiseksi, kiertoilmauuni 125-asteiseksi. Pane brüleevuoat isoon uunivuokaan ja lisää vettä sen verran, että se ulottuu pikkuvuokien puoliväliin saakka. Peitä vuoat alumiinifoliolla ja kypsennä uunin keskiosassa noin 45 minuuttia.

4. Anna vanukkaiden jäähtyä ja pane ne sitten jääkaappiin viilentymään. Ripottele jokaisen annoksen pinnalle kerros sokeria ja pane annokset kuuman grillivastuksen alle uuniin, kunnes sokeri sulaa ja ruskistuu.

X