valkosipulikeitto
Reseptit

Teresa Välimäen valkosipulikeitto

Samettinen valkosipulikeitto maistuu nuhaisemmallekin potilaalle.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g valkosipulinkynsiä
  • 800 g perunaa
  • 1 iso purjosipuli
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • n. 1,5 l vettä tai kasvislientä
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Viimeistelyyn

  • paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja perunat ja paloittele ne. Halkaise purjo, pese se hyvin ja hienonna.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää perunat ja purjo ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää sitten vesi tai kasvisliemi. Keitä ainekset pehmeiksi ja soseuta keitto tasaiseksi.

3. Lisää kerma ja kiehauta. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja tarjoile.

Katso myös:

Valkosipuli-vuohenjuustokeitto, Ruoka.fi

Valkosipuli-yrttikeitto, Ruoka.fi

Valkosipuliperunat, Kotiliesi.fi

X