Reseptit

Teresa Välimäen valkosipulikeitto

5.10.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Samettinen valkosipulikeitto maistuu nuhaisemmallekin potilaalle.

Ainekset

300 g valkosipulinkynsiä
800 g perunaa
1 iso purjosipuli
3 rkl ruokaöljyä
n. 1,5 l vettä tai kasvislientä
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Viimeistelyyn

paahdettuja kurpitsansiemeniä

Valmistusohje

1. Kuori valkosipulinkynnet ja perunat ja paloittele ne. Halkaise purjo, pese se hyvin ja hienonna.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää perunat ja purjo ja jatka kuullottamista vielä hetki. Lisää sitten vesi tai kasvisliemi. Keitä ainekset pehmeiksi ja soseuta keitto tasaiseksi.

3. Lisää kerma ja kiehauta. Jos keitto on liian paksua, lisää vettä. Tarkista maku ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Ripottele pinnalle kurpitsansiemenet ja tarjoile.

Katso myös:

Valkosipuli-vuohenjuustokeitto, Ruoka.fi

Valkosipuli-yrttikeitto, Ruoka.fi

Valkosipuliperunat, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *