thaimaalainen_possusalaatti
Reseptit

Thaimaalainen possusalaatti

Thaisalaatin tärkein elementti on huolella tehty kastike. Voit tarjota lihan ja salaatin samalta vadilta tai erikseen.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni possun sisäfilee
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa, mustapippuria

Marinadi

  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/2 dl öljyä
  • 2 tl tummaa seesamiöljyä
  • 1 limetin mehu
  • 1 rkl silputtua inkivääriä
  • 1 rkl silputtua valkosipulia

Salaattiin

  • 1 ruukku romaine-salaattia
  • 1–2 porkkanaa
  • 1/2 paprikaa
  • 1/2 kurkkua
  • korianteria ja minttua
  • suolapähkinöitä

Kastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl limettimehua
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 rkl soijaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • tilkka seesamiöljyä

Valmistusohje

1. Poista fileestä kalvot. Ruskista liha öljytyllä paistinpannulla nopeasti. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Pane lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä fileetä 150-asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 65–67 astetta. Peitä liha foliolla ja anna jäähtyä haaleaksi.

2. Sekoita marinadiainekset. Pane liha muovipussiin, kaada päälle marinadi. Anna maustua vähintään 5 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

3. Viipaloi liha. Suikaloi salaatti, porkkanat ja paprika. Poista kurkusta siemenet ja leikkaa kurkku viipaleiksi. Kokoa salaatti vadille. Tee kastike ja kaada se lihapalojen päälle. Ripottele pinnalle reilusti yrttejä ja suolapähkinöitä.

Lisää salaatteja Thaimaasta:

Thaimaalainen_kanasalaatti

Thaimaalainen kanasalaatti

764195-naudanlihasalaatti_Marstio.jpg

Naudanlihasalaatti (Yam neua)

965359-pomelosalaatti_tandoorikalapuikot.jpg

Pomelosalaatti, thai-vinaigrette ja tandoorikalapuikot

Kotiliesi.fi: Thaimaalainen lihasalaatti

X