tofu-nuudelikeitto
Syksy on täydellistä aikaa niin kehoa kuin mieltäkin lämmittävälle tofu-nuudelikeitolle
Reseptit

Tofu-nuudelikeitto

Syksy on täydellistä aikaa niin kehoa kuin mieltäkin lämmittävälle tofu-nuudelikeitolle. Tofu kaipaa ympärilleen mausteita. Erilaiset valmiiksi maustetut ja marinoidut tofut ovatkin arjen pelastuksia.
Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: MIRVA KAKKO/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tofu-nuudelikeitto:

  • 1 pkt (250 g) kiinteää, chilillä maustettua tofua
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 isoa porkkanaa
  • 200 g kaalia
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l kasvislientä
  • 1 prk (400 g) kookosmaitoa
  • 2 levyä pikanuudeleita (Mama)

Lisäksi:

  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuutioi tofu. Kuumenna pannulla öljyt ja pikapaista tofukuutiot pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää soijakastike, sekoita hyvin ja anna jäähtyä.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja kaali. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet.

3. Kiehauta kattilassa kasvisliemi ja kookosmaito. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.

4. Murenna nuudelilevyt kiehuvan liemen joukkoon ja lisää tofut. Anna keiton vielä kiehahtaa ja nuudeleiden pehmentyä. Viimeistele keitto hienonnetulla, tuoreella korianterilla.

X