
Tofu-nuudelikeitto
Syksy on täydellistä aikaa niin kehoa kuin mieltäkin lämmittävälle tofu-nuudelikeitolle. Tofu kaipaa ympärilleen mausteita. Erilaiset valmiiksi maustetut ja marinoidut tofut ovatkin arjen pelastuksia.
Syksy on täydellistä aikaa niin kehoa kuin mieltäkin lämmittävälle tofu-nuudelikeitolle
Ainekset
Tofu-nuudelikeitto:
- 1 pkt (250 g) kiinteää, chilillä maustettua tofua
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- 2 isoa porkkanaa
- 200 g kaalia
- pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 l kasvislientä
- 1 prk (400 g) kookosmaitoa
- 2 levyä pikanuudeleita (Mama)
Lisäksi:
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
Tofu-nuudelikeitto valmistuu näin.
1. Kuutioi tofu. Kuumenna pannulla öljyt ja pikapaista tofukuutiot pannulla kauniin ruskeiksi. Lisää soijakastike, sekoita hyvin ja anna jäähtyä.
2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja kaali. Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipulinkynnet.
3. Kiehauta kattilassa kasvisliemi ja kookosmaito. Lisää kasvikset ja keitä 5 minuuttia.
4. Murenna nuudelilevyt kiehuvan liemen joukkoon ja lisää tofut. Anna keiton vielä kiehahtaa ja nuudeleiden pehmentyä. Viimeistele tofu-nuudelikeitto hienonnetulla, tuoreella korianterilla.
Katso myös: Jauheliha-misokeitto
Katso myös Kotiliesi.fi: Ramenkeitto
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous