Reseptit

Uuniluumut

9.12.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jorma Marstio/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Kiitos
Hunaja, pähkinät ja kaneli maustavat luumut jouluiseksi jälkiruoaksi. Tarjoile uuniluumut vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainekset

12 tuoretta luumua
50 g voita
2 rkl fariinisokeria
1 rkl siirappia tai hunajaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl pähkinöitä rouhittuna
ripaus kanelia

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet, pane luumut voideltuun uunivuokaan.
2. Sulata voi, lisää kuorrutusainekset, levitä kuorrutus luumujen päälle.
3. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Katso myös:

Luumu-omenahyve, Ruoka.fi

Luumuclafoutis, Ruoka.fi

Paahdetut luumut, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme