Reseptit

Uuniluumut

Hunaja, pähkinät ja kaneli maustavat luumut jouluiseksi jälkiruoaksi. Tarjoile uuniluumut vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 12 tuoretta luumua
  • 50 g voita
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl siirappia tai hunajaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl pähkinöitä rouhittuna
  • ripaus kanelia

Valmistusohje

1. Poista luumuista kivet, pane luumut voideltuun uunivuokaan.
2. Sulata voi, lisää kuorrutusainekset, levitä kuorrutus luumujen päälle.
3. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Katso myös:

Luumu-omenahyve, Ruoka.fi

Luumuclafoutis, Ruoka.fi

Paahdetut luumut, Kotiliesi.fi

X