Uuniluumut
Hunaja, pähkinät ja kaneli maustavat luumut jouluiseksi jälkiruoaksi. Tarjoile uuniluumut vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Ainekset
- 12 tuoretta luumua
- 50 g voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl siirappia tai hunajaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 dl pähkinöitä rouhittuna
- ripaus kanelia
Valmistusohje
1. Poista luumuista kivet, pane luumut voideltuun uunivuokaan.
2. Sulata voi, lisää kuorrutusainekset, levitä kuorrutus luumujen päälle.
3. Kypsennä 175 asteessa noin 20 minuuttia.
Katso myös:
Luumu-omenahyve, Ruoka.fi
Luumuclafoutis, Ruoka.fi
Paahdetut luumut, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous