
Välimeren uunilohi
Välimeren uunilohi on keväinen kalaruoka, jossa maistuvat kreikkalaisesta salaatista tutut makuvivahteet. Voit paistaa lohen halutessasi myös kokonaisena fileenä.
Ainekset
Välimeren uunilohi
- 700 g lohifileetä
- n. 1 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Päälle
- 100 g miniluumutomaatteja
- 2 rkl kapriksia
- 100 g kurkkua kuutoina
- 1 pieni punasipuli kuutioina
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 3 rkl oliiviöljyä
- 100 g fetajuustoa kuutioina
Valmistusohje
Välimeren uunilohi tehdään helposti näin:
1. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan. Mausta pinnat suolalla ja sokerilla.
2. Lohko miniluumutomaatit ja kääntele joukkoon kaprikset, kurkku- ja punasipulikuutiot, tilli, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä oliiviöljy. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi seos lohipalojen päälle.
3. Murenna päälle fetajuusto.
4. Paista Välimeren uunilohi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa oliivi-perunasalaatin kanssa.
Katso myös: Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi
Katso myös Kotiliesi.fi: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta
Kommentit
Tämä on hyvä resepti, suosittelen.
Kommentit
Tämä on hyvä resepti, suosittelen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous