välimeren uunilohi
Reseptit

Välimeren uunilohi

Välimeren uunilohi on keväinen kalaruoka, jossa maistuvat kreikkalaisesta salaatista tutut makuvivahteet. Voit paistaa lohen halutessasi myös kokonaisena fileenä.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Välimeren uunilohi

  • 700 g lohifileetä
  • n. 1 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Päälle

  • 100 g miniluumutomaatteja
  • 2 rkl kapriksia
  • 100 g kurkkua kuutoina
  • 1 pieni punasipuli kuutioina
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 100 g fetajuustoa kuutioina

Valmistusohje

Välimeren uunilohi tehdään helposti näin:

1. Leikkaa lohi annospaloiksi ja nosta palat uunivuokaan. Mausta pinnat suolalla ja sokerilla.

2. Lohko miniluumutomaatit ja kääntele joukkoon kaprikset, kurkku- ja punasipulikuutiot, tilli, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä oliiviöljy. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lusikoi seos lohipalojen päälle.

3. Murenna päälle fetajuusto.

4. Paista Välimeren uunilohi 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa oliivi-perunasalaatin kanssa.

Katso myös: Vuohenjuustolla kuorrutettu uunilohi

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunilohi on helppoa kotiruokaa – 5 herkullista ohjetta

X