Reseptit

Valkosuklaarisotto

Valkosuklaarisotto on jälkiruoka, jossa appelsiini yhdistyy valkosuklaan makeuteen. Kaiken lisäksi herkku on erittäin helppo valmistaa.

Teksti:
Taina Salovaara ja Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 1/2 dl risottoriisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl raastettua appelsiinin kuorta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 1 rkl voita
  • 4 appelsiinia
  • 2 rkl appelsiini- tai sitruslikööriä

Valmistusohje

Makean, haaleana tarjottavan risoton ja kylmien appelsiinien yhdistelmä on upea. Vierasjälkiruoka, jonka ainesuhteet ovat kohdallaan ja valmistaminen todella helppoa.

1. Huuhtele riisi ja pane se likoamaan noin tunniksi veteen samaan kattilaan, jossa valmistat risoton.

2. Lisää kattilaan sokeri, kuoriraaste ja suola. Kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Lisää kerma, raastettu tai rouhittu suklaa ja voi. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia eli kunnes risotto on vielä kosteaa, mutta sen verran paksua, ettei se leviä lautasella.

3. Kuori appelsiinit hedelmälihaa myöten terävällä veitsellä. Irrota lohkot kalvojen välistä. Ota talteen irtoava mehu ja sekoita joukkoon likööri, kaada liemi appelsiinilohkojen päälle. Anna marinoitua kylmässä hetki.

4. Tee haaleasta risotosta kaunis keko lautasen keskelle. Asettele ympärille marinoidut appelsiinilohkot.

Resepti: Miia Jeskanen

Katso myös:

Appelsiiniriisi, Ruoka.fi

Valkosuklaa-appelsiinitryffelit, Ruoka.fi

Valkosuklaarisotto, Kotiliesi.fi

 

X