Vasikanposket thaityyliin
Vasikanposket saavat itämaisia makuvivahteita inkivääristä ja kalakastikkeesta. Vasikanposken sijaan ohjetta voi soveltaa käyttämällä possun niskaa.
Ainekset
- 1.2 kg vasikanposkia
- 2 rkl rypsiöljyä
haudutusliemi
- (400 g) prk kookosmaitoa
- 4 dl kanalientä
- 3-4 korianterinjuurta
- tai reilusti tuoretta korianteria
- 2 sitruunaruohoa
- 1 galangajuuri
- 1 punainen chilin palko
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 3 rkl ruokosokeria
- 3 rkl kalakastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1.3 tl suolaa
- 100 g siitakesieniä tai ruskeita herkkusieniä
Salaatti
- 1 banaanisalottisipuli viipaleina
- 0.5 punaista chiliä hienonnettuna
- 1 pala tuoretta inkivääriä silputtuna
- 100 g mungpavun ituja tai
- 1 dl vesikrassia
- 1 omena (Granny Smith) suikaloituna
- kurkkua suikaloituna
- 0.5 l salaattisekoitusta
- 3 kevätsipulia silputtuna
- 1 dl korianteria silputtuna
- 1 dl thaibasilikaa silputtuna
Päälle
- 1 dl paahdettua sipulirouhetta
salaattikastike
- 2 rkl limettimehua + vähän kuoriraastetta
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl vettä
- ripaus suolaa ja sokeria
- tilkka seesamiöljyä
Valmistusohje
Vasikanposki on oikeasti olutruokaa, mutta jos haluat viiniä, hyvä valinta on australialainen Block 50 Mourvèdre Grenache 2011.
1. Ota sulanut liha huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Kuivaa vasikanposket talouspaperilla ja leikkaa kahteen, kolmeen osaan. Ruskista lihapalat nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Siirrä lihat laakeaan uunivuokaan tai pataan.
2. Kumoa kookosmaito kattilaan, lisää vesi ja kuumenna neste kiehuvaksi. Paloittele tuoreet aineet pienemmiksi. Lisää ne ja loput liemen aineet sieniä lukuun ottamatta kattilaan. Anna hautua vartin verran. Tarkista maku.
3. Siivilöi liemi lihojen päälle vuokaan. Lisää paloitellut sienet. Hauduta ruokaa 125-asteisessa uunissa noin kolme tuntia. Kääntele paloja pari kertaa kypsymisen aikana. Peitä loppuvaiheessa kannella tai foliolla.
4. Sekoita salaatinkastike kulhossa. Kääntele sipuli, chili ja inkivääri kastikkeeseen maustumaan. Lisää loput salaatin ainekset juuri ennen tarjoilua, jotta ne pysyvät terhakoina.
5. Jaa vasikanposket lautasille, kaada päälle haudutuslientä. Tarjoa loput liemestä erillisestä kastikekulhosta. Koristele annokset salaatilla, ja ripottele päälle sipulirouhetta. Tarjoa lihan lisänä keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä.
Katso myös:
Korealaisittain grillattua lihaa ja kaalia
Masterchef Kiran possunposket, palsternakkatikut ja palsternakkaomenapyree
Kotiliesi: Thaimaalainen lihasalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous