Vegekebab
Vegaaniseenkin ruokavalioon sopiva, itse tehty vegekebab on monipuolinen herkku. Se sopii proteiininlähteeksi salaateista pitaleipien täytteisiin.
Ainekset
Vegekebab:
- 400 g porkkanaa
- 1 pss (350 g) härkäpapurouheseosta (Härkis)
- 1/2 dl öljyä
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 1/2 tl suolaa
- 2 tl savupaprikajauhetta
- 1 1/2 tl cayennenpippuria
- 1 1/2 tl korianterijauhetta
- 1 1/2 tl juustokuminajauhetta
- 1 1/2 tl oreganoa
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
1. Raasta porkkanat. Sekoita perunajauhot ja mausteet keskenään.
2. Pane porkkanaraaste, papuseos, öljy ja mausteseos monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi massaksi.
3. Kaada papuseos foliolle ja muotoile paksuksi tangoksi paperikaramellin muotoon. Nosta käärö uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.
4. Anna jäähtyä ja pidä jääkaapissa noin 12 tuntia, jolloin rakenteesta tulee tiivis ja helpommin leikattava.
5. Viipaloi kylmä kebab ohueksi ja paahda halutessasi kuumaksi uunissa tai paistinpannulla juuri ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous