Reseptit

Vegekebab

Vegaaniseenkin ruokavalioon sopiva, itse tehty vegekebab on monipuolinen herkku. Se sopii proteiininlähteeksi salaateista pitaleipien täytteisiin.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vegekebab:

  • 400 g porkkanaa
  • 1 pss (350 g) härkäpapurouheseosta (Härkis)
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 1/2 tl cayennenpippuria
  • 1 1/2 tl korianterijauhetta
  • 1 1/2 tl juustokuminajauhetta
  • 1 1/2 tl oreganoa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

1. Raasta porkkanat. Sekoita perunajauhot ja mausteet keskenään.

2. Pane porkkanaraaste, papuseos, öljy ja mausteseos monitoimikoneeseen ja hienonna tasaiseksi massaksi.

3. Kaada papuseos foliolle ja muotoile paksuksi tangoksi paperikaramellin muotoon. Nosta käärö uunivuokaan ja kypsennä 100-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.

4. Anna jäähtyä ja pidä jääkaapissa noin 12 tuntia, jolloin rakenteesta tulee tiivis ja helpommin leikattava.

5. Viipaloi kylmä kebab ohueksi ja paahda halutessasi kuumaksi uunissa tai paistinpannulla juuri ennen tarjoilua.

X