Reseptit

Vietnamilainen broileri

Vietnamilainen broileri tarjotaan kylmänä salaatinlehtien päältä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vietnamilainen broileri

  • 5 broilerin rintafileetä

Marinadi ja kastikepohja

  • 1 ison appelsiinin mehu + kuorisuikaleita
  • 30 g tuoretta inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 1 dl sherryä
  • 1 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 2-3 tähtianista

Maustesiirappi

  • 1 dl marinadia
  • 3 rkl sokeria
  • pippuria

Valmistusohje

Vietnamilainen broileri tehdään näin:

Vietnamilainen broileri marinoidaan ja sen jälkeen kypsennetään pannulla ja uunissa. Varaa marinoitumiseen ainakin 6 tuntia aikaa.

1. Leikkaa appelsiininkuoresta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Puserra appelsiinista mehu. Viipaloi kuorittu inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Pane kaikki kastikeainekset kattilaan ja keitä parikymmentä minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä liemi.

2. Pane broilerinfileet muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Säästä 1 dl marinadia maustesiirappia varten.

3. Anna broilerin maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli.

4. Valuta fileet liemestä. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista palat kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin. Pane fileet uunivuokaan, peitä foliolla. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarkista kypsyys fileen paksuimmasta kohdasta. Anna jäähtyä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.

5. Keitä marinadista ja sokerista siirappimainen liemi. Mausta pippurilla ja anna jäähtyä. Pane lihaviipaleet salaatinlehtien päälle, valuta päälle vähän siirappia. Koristele  broileri vati vielä mintunlehdillä.

Kaipaatko lisää mausteisten broileriruokien ohjeita? Kokeile tulistunutta kanaa tai mausteista broileria.

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokonaisena paistettu broileri ja uunikasvikset

X