Reseptit

Vietnamilaiset kasvissämpylät

1.5.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

2 täysjyväsämpylää
1 porkkana
pala retikkaa
10 cm:n pala kurkkua
1 kevätsipuli
2 tl riisiviinietikkaa
1 rkl limettimehua
ituja
korianteria
2 rkl tavallista majoneesia tai cashewmajoneesia
chilikastiketta

Valmistusohje

Vietnamilainen rapeilla kasviksilla täytetty bánh mi -sämpylä on loistava treenipäivän välipala.

Leikkaa porkkana, retikka, kurkku ja kevätsipulit suikaleiksi. Mausta suikaleet riisiviinietikalla ja limettimehulla ja majoneesi chilikastikkeella. Halkaise sämpylät ja täytä kasviksilla. Lisää majoneesikastiketta. Kääri leivät paperiin.

Katso myös:

Kasvishampurilaiset

Avokado-tofuleivät

Vietnamilaiset possuleivät

Kotiliesi: Aasialaiset hot dogit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *