1.7.2017

Vietnamilaiset kesäkääryleet

Teksti: KATRI SCHRÖDER Kuvat: JARMO WRIGHT/ OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Riisipaperiarkkien rullaustekniikan oppii muutaman kerran jälkeen. Vietnamilaisten kesärullien kastikkeeksi sopii myös valmis sweet chili -kastike.

Ainekset

12 riisipaperiarkkia

täyte

100 g riisivermiselliä eli riisinuudelia
1 iso porkkana
1/2 kurkku
1 avokado
12 sydän- tai roomansalaatinlehteä
1 1/2 dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja korianteria

lisäksi

noin 200 g kylmäsavulohta tai kypsiä jättikatkaravun pyrstöjä

Nuoc cham -dippikasTike

2 murskattua valkosipulinkynttä
2 rkl ruokosokeria
1 1/2 tl sambal oelek -chilitahnaa
1 limetin mehu
1 rkl vettä
1 1/2 rkl vietnamilaista kalakastiketta

Valmistusohje

1. Pehmennä vermisellit kuumassa vedessä liottamalla pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella.

2. Kuori porkkanat ja leikkaa kurkun kanssa ohuiksi suikaleiksi. Julienne-kuorijalla saat kasviksista ohuita suikaleita.

3. Halkaise avokado, poista kivi, lusikoi hedelmäliha leikkuulaudalle ja viipaloi. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Viipaloi kylmäsavulohi tai valuta katkaravut.

4. Upota yksi riisipaperiarkki kerrallaan kuumaan, ei kiehuvaan, veteen 10–15 sekunniksi, kunnes arkki on läpikuultava ja pehmennyt. Nosta suorana reunoista pidellen työlaudalle.

5. Levitä täytteet 3–4 sentin päähän arkin alaosasta. Nosta pohjalle ensimmäiseksi täyte, jonka haluat näkyvän päällimmäisenä.

6. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle.

7. Taita reunat täytteen päälle.

8. Kääri tiukalle rullalle. Valmista kaikki rullat samoin tavoin. Älä kasaa päällekkäin, koska riisipaperit tarttuvat toisiinsa.

9. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja tarjoa kääryleiden dippikastikkeena.

Lisää rullailtavaa:

itämaiset rullat

Itämaiset rullat

vietnamilaiset kevätrullat

Vietnamilaiset kevätrullat mango-katkaraputäytteellä

sushi-salaattikäärö, salaattirulla

Sushi-salaattikääröt

Kotiliesi.fi. Vietnamilaiset rullat

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi